וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המפרום של מיסה כחלון

מפרום טריפולטאי אמיתי של מיסה כחלון, אמו של משה כחלון. המתכון הבא מתייחס לתפוחי אדמה אבל ניתן להכין באותו אופן גם מפרום מארטישוק, כרובית, קישוא וחציל כמו שאמו של כחלון נוהגת להכין.

מתכון מאת: רונית אבידן שינפלד, מערכת וואלה

מפרום של מיסה כחלון אמו של משה. ראובן קסטרו
מפרום של מיסה כחלון אמו של משה

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6-8 מנות:
  • 6-7 תפוחי אדמה בינוניים
  • מלח
  • למלית:
  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • צרור עלי פטרוזיליה טריה קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 1 כפיות פלפל שחור
  • תבלין סודי המורכב מערבוב תבלינים:
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
  • לטיגון:
  • שמן לטיגון
  • קמח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 ביצים טרופות
  • 4 כפות מים
  • לרוטב:
  • 1 בצל קצוץ (כך תחתכו בצל נכון)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • בערך כוס מים
  • להגשה:
  • קוסקוס

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות אורך בעובי של כ-2-3 ס"מ כל פרוסה. בכל פרוסה עושים חתך לאורך כמעט עד הסוף ויוצרים מעין כיס או סנדוויץ.
  • 2. מניחים את תפוחי האדמה על מגש או תבנית וממליחים אותם. לאחר חצי שעה של השריה במלח, מניחים את תפוחי אדמה במסננת ושוטפים את המלח עם מים קרים.
  • 3. לוקחים את הבשר הטחון, הבצל קצוץ, הפטרוזליה, פירורי לחם, ביצים, מלח, פלפל ותערובת התבלינים הסודית. לשים את התערובת בידיים עם מעט מים, מכינים קציצות וממלאים את תפוחי האדמה בקציצות.
  • 4. מניחים את תפוחי האדמה על מגש ומקמחים אותם היטב.
  • 5. מערבבים בקערה נפרדת ביצים עם רסק עגבניות ומעט מים.
  • 6. מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את תפוחי האדמה המקומחים בתערובת הביצים ומכניסים לשמן רותח עד להזהבה עמוקה. מוציאים ומניחים בצד.
  • 7. בסיר רחב ושטוח מטגנים בצל ושום יחד עם הקינמון והפפריקה, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב. מסדרים את המפרומות ומוסיפים מים עד אמצע התבשיל.
  • 8. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך שעתיים עד ריכוך מלא של תפוחי האדמה. מוסיפים מים במהלך הבישול לפי הצורך. מומלץ לבשל על פלטת השבת. מגישים יחד עם קוסקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully