- 1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות אורך בעובי של כ-2-3 ס"מ כל פרוסה. בכל פרוסה עושים חתך לאורך כמעט עד הסוף ויוצרים מעין כיס או סנדוויץ.
-
- 2. מניחים את תפוחי האדמה על מגש או תבנית וממליחים אותם. לאחר חצי שעה של השריה במלח, מניחים את תפוחי אדמה במסננת ושוטפים את המלח עם מים קרים.
-
- 3. לוקחים את הבשר הטחון, הבצל קצוץ, הפטרוזליה, פירורי לחם, ביצים, מלח, פלפל ותערובת התבלינים הסודית. לשים את התערובת בידיים עם מעט מים, מכינים קציצות וממלאים את תפוחי האדמה בקציצות.
-
- 4. מניחים את תפוחי האדמה על מגש ומקמחים אותם היטב.
-
- 5. מערבבים בקערה נפרדת ביצים עם רסק עגבניות ומעט מים.
-
- 6. מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את תפוחי האדמה המקומחים בתערובת הביצים ומכניסים לשמן רותח עד להזהבה עמוקה. מוציאים ומניחים בצד.
-
- 7. בסיר רחב ושטוח מטגנים בצל ושום יחד עם הקינמון והפפריקה, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב. מסדרים את המפרומות ומוסיפים מים עד אמצע התבשיל.
-
- 8. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך שעתיים עד ריכוך מלא של תפוחי האדמה. מוסיפים מים במהלך הבישול לפי הצורך. מומלץ לבשל על פלטת השבת. מגישים יחד עם קוסקוס.