פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      הדגים החריפים של מירי רגב

      שרת החינוך, התרבות והספורט לא חזקה רק בפוליטיקה, אלא גם יודעת היטב את עבודתה במטבח: קבלו את המתכון הסודי שלה לדגים מרוקאיים חריפים של אמה, מרסל.

      6 מדרגים / 3.6 כוכבים

      דגים חריפים של מירי רגב (באדיבות המצולמים)
      דגים חריפים של מירי רגב (באדיבות המצולמים)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 10 פילטים של דג (הנסיכה/טונה אדומה) מושרים מראש בלימון ומים
      • 2-3 גמבות
      • 2-3 עגבניות בשלות
      • 3 פלפל חריף
      • 1 לימון
      • 8-10 שיני שום
      • חב' כוסברה
      • כוס מים
      • 1/4 כוס שמן
      • 1-2 כפות פפריקה אדומה
      • 1/4-1/2 כפית פפריקה חריפה
      • מלח
      • פלפל גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים היטב את כל הירקות.
      • 2. חותכים את הגמבות לרצועות ואת העגבניות לפרוסות ומסדרים יפה בסיר.
      • 3. חוצים את הפלפלים החריפים באמצע, מוציאים את הגרעינים ומוסיפים לסיר.
      • 4. חוצים את הלימון לשניים, חצי מהלימון פורסים ל 3-4 פרוסות (בחצי השני נשתמש בהמשך) ומכניסים גם לסיר.
      • 5. מקלפים את שיני השום ומפזרים מעל הירקות.
      • 6. קוצצים את הכוסברה ומפזרים כמחצית מהכמות מעל הירקות (את החצי השני שומרים לסוף הבישול).
      • 7. מניחים את הסיר על האש ומבשלים על אש בינונית.
      • 8. מניחים את הדגים מעל הירקות המבושלים.
      • 9. מערבבים בקערה כוס מים, רבע כוס שמן, פפריקה אדומה, פפריקה חריפה, מלח , פלפל שחור גרוס.
      • 10. את הרוטב מוזגים על הירקות והדגים. מפזרים את יתרת הכוסברה על הדגים וסוחטים מיץ מחצי לימון.
      • 11. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות. מדי פעם בודקים שלא חסרים נוזלים.
      • 12. לפני כניסת השבת מכניסים לתנור שחומם מראש את הסיר ללא מכסה למשך 10-15 דקות. מוציאים מהתנור את הסיר ומניחים על פלטת שבת עד הארוחה. מומלץ לאכול עם חלה או לחם בית שגם כן מחוממים על הפלטה או בתנור.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -