וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הדגים החריפים של מירי רגב

שרת החינוך, התרבות והספורט לא חזקה רק בפוליטיקה, אלא גם יודעת היטב את עבודתה במטבח: קבלו את המתכון הסודי שלה לדגים מרוקאיים חריפים של אמה, מרסל.

מתכון מאת: רונית אבידן שינפלד, מערכת וואלה

דגים חריפים של מירי רגב. באדיבות המצולמים
דגים חריפים של מירי רגב

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 10 פילטים של דג (הנסיכה/טונה אדומה) מושרים מראש בלימון ומים
  • 2-3 גמבות
  • 2-3 עגבניות בשלות
  • 3 פלפל חריף
  • 1 לימון
  • 8-10 שיני שום
  • חב' כוסברה
  • כוס מים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1-2 כפות פפריקה אדומה
  • 1/4-1/2 כפית פפריקה חריפה
  • מלח
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את כל הירקות.
  • 2. חותכים את הגמבות לרצועות ואת העגבניות לפרוסות ומסדרים יפה בסיר.
  • 3. חוצים את הפלפלים החריפים באמצע, מוציאים את הגרעינים ומוסיפים לסיר.
  • 4. חוצים את הלימון לשניים, חצי מהלימון פורסים ל 3-4 פרוסות (בחצי השני נשתמש בהמשך) ומכניסים גם לסיר.
  • 5. מקלפים את שיני השום ומפזרים מעל הירקות.
  • 6. קוצצים את הכוסברה ומפזרים כמחצית מהכמות מעל הירקות (את החצי השני שומרים לסוף הבישול).
  • 7. מניחים את הסיר על האש ומבשלים על אש בינונית.
  • 8. מניחים את הדגים מעל הירקות המבושלים.
  • 9. מערבבים בקערה כוס מים, רבע כוס שמן, פפריקה אדומה, פפריקה חריפה, מלח , פלפל שחור גרוס.
  • 10. את הרוטב מוזגים על הירקות והדגים. מפזרים את יתרת הכוסברה על הדגים וסוחטים מיץ מחצי לימון.
  • 11. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות. מדי פעם בודקים שלא חסרים נוזלים.
  • 12. לפני כניסת השבת מכניסים לתנור שחומם מראש את הסיר ללא מכסה למשך 10-15 דקות. מוציאים מהתנור את הסיר ומניחים על פלטת שבת עד הארוחה. מומלץ לאכול עם חלה או לחם בית שגם כן מחוממים על הפלטה או בתנור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully