- 1. שוטפים היטב את כל הירקות.
-
- 2. חותכים את הגמבות לרצועות ואת העגבניות לפרוסות ומסדרים יפה בסיר.
-
- 3. חוצים את הפלפלים החריפים באמצע, מוציאים את הגרעינים ומוסיפים לסיר.
-
- 4. חוצים את הלימון לשניים, חצי מהלימון פורסים ל 3-4 פרוסות (בחצי השני נשתמש בהמשך) ומכניסים גם לסיר.
-
- 5. מקלפים את שיני השום ומפזרים מעל הירקות.
-
- 6. קוצצים את הכוסברה ומפזרים כמחצית מהכמות מעל הירקות (את החצי השני שומרים לסוף הבישול).
-
- 7. מניחים את הסיר על האש ומבשלים על אש בינונית.
-
- 8. מניחים את הדגים מעל הירקות המבושלים.
-
- 9. מערבבים בקערה כוס מים, רבע כוס שמן, פפריקה אדומה, פפריקה חריפה, מלח , פלפל שחור גרוס.
-
- 10. את הרוטב מוזגים על הירקות והדגים. מפזרים את יתרת הכוסברה על הדגים וסוחטים מיץ מחצי לימון.
-
- 11. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות. מדי פעם בודקים שלא חסרים נוזלים.
-
- 12. לפני כניסת השבת מכניסים לתנור שחומם מראש את הסיר ללא מכסה למשך 10-15 דקות. מוציאים מהתנור את הסיר ומניחים על פלטת שבת עד הארוחה. מומלץ לאכול עם חלה או לחם בית שגם כן מחוממים על הפלטה או בתנור.