מתכונים חמים

חריימה עם לימון ופלפלים חריפים בסגנון תוניסאי

מה הופך את החריימה הטריפוליטאי לשונה ממקבילתו המרוקאי? לפי מסעדת "גואטה" ביפו, הסוד נעוץ בסוג ספציפי של כמון, ובלימונים על פני פלפלים חריפים.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

חריימה טריפוליטאי (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 דגים (דניס או נסיכה)
  • 5 שיני שום
  • 3 כפות פפריקה חריפה
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 לימונים
  • כמון טחון (רצוי קרוייה-סוג של כמון טחון)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את הדג וממליחים אותו היטב.
  • 2. כותשים את שיני השום עם מעט מלח ופפריקה החריפה.
  • 3. מכניסים את המרכיבים הכתושים לסיר, יחד עם רסק העגבניות וכוס מים ומרתיחים לכ-5 דקות. מוסיפים את הדגים לכ-2 דקות.
  • 4. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  • 5. מנמיכים את האש וסוחטים את הלימונים פנימה. מתבלים עם הכמון ומלח על פי הטעם. מבשלים 7 דקות נוספות ומכבים את האש.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully