פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      חריימה עם לימון ופלפלים חריפים בסגנון תוניסאי

      מה הופך את החריימה הטריפוליטאי לשונה ממקבילתו המרוקאי? לפי מסעדת "גואטה" ביפו, הסוד נעוץ בסוג ספציפי של כמון, ובלימונים על פני פלפלים חריפים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חריימה טריפוליטאי (אפיק גבאי)
      חריימה טריפוליטאי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • 2 דגים (דניס או נסיכה)
      • 5 שיני שום
      • 3 כפות פפריקה חריפה
      • מלח לפי הטעם
      • 2 כפות רסק עגבניות
      • 2 לימונים
      • כמון טחון (רצוי קרוייה-סוג של כמון טחון)

      אופן ההכנה

      • 1. מנקים את הדג וממליחים אותו היטב.
      • 2. כותשים את שיני השום עם מעט מלח ופפריקה החריפה.
      • 3. מכניסים את המרכיבים הכתושים לסיר, יחד עם רסק העגבניות וכוס מים ומרתיחים לכ-5 דקות. מוסיפים את הדגים לכ-2 דקות.
      • 4. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
      • 5. מנמיכים את האש וסוחטים את הלימונים פנימה. מתבלים עם הכמון ומלח על פי הטעם. מבשלים 7 דקות נוספות ומכבים את האש.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -