- 1 מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים את הבצל במשך כ-5 דקות, עד שהוא מתרכך והופך שקוף. מוסיפים שום, צ'ילי ועלי מרווה (או אורגנו), ומאדים 2 דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר ומערבבים.
-
- 2. מוסיפים את הפלפלים והעגבניות, וממשיכים לבשל במשך כ-5 דקות. מתבלים בפפריקה מתוקה ובפפריקה מעושנת, ומערבבים.
-
- 3. מסננים את השעועית ממי ההשריה, שוטפים ומוסיפים לסיר. מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי, עד שהשעועית רכה. במידת הצורך, מוסיפים מעט מים. רק בסיום הבישול ממליחים ומפלפלים, טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 4. ממלאים ומגלגלים: משרים עלה אורז בקערת מים חמימים למשך מספר שניות, עד שהוא מתרכך (אך לא הופך סמרטוטי). מניחים על משטח עבודה. מניחים כף גדושה של תבשיל השעועית בשליש התחתון של העלה, ומפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה.
-
- 5. מקפלים את הפאה התחתונה כלפי מעלה, מקפלים פנימה את הצד הימני והשמאלי של העלה, ומגלגלים לרול. מניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עד שהמילוי נגמר.
-
- 6. מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את העלים המגולגלים במעט שמן זית, ומכניסים לתנור החם לכ-5 דקות, עד שהחלק העליון של הרולים מתקשה ומשחים מעט.
-
- 7. מגישים חם.