וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות פראסה אפויות וצזיקי

יש אינספור גרסאות לקציצות פראסה. השף ירון שנבל מקופינאס מכין אותן עם שפע גבינות ומגיש לצד צזיקי יווני

מתכון מאת: ירון שנבל, מערכת וואלה

קציצות פרסה של קופינאס. צילום: בן יוסטר, תוכן שיווקי סוגת,
קציצות פרסה של קופינאס/צילום: בן יוסטר, תוכן שיווקי סוגת

מצרכים למתכון

  • ל-10 קציצות גדולות
  • כף שמן זית
  • 2-3 (500 גרם) כרישה (החלק הלבן)
  • חצי כוס (80 גרם) קמח לבן
  • שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה רכה חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס (100 גרם) פירורי לחם
  • לצזיקי יווני:
  • גביע יוגורט עיזים עדין
  • 3 מלפפונים
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • חצי כפית מלח
  • 2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. פורסים את הכרישה לטבעות דקות, מחממים שמן זית במחבת ומאדים עד שהן נהיות שקופות. מוסיפים מלח ופלפל שחור, מערבבים קלות, ומורידים מהאש.
  • 3. מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים של הקציצות (כולל הכרישה), למעט פירורי הלחם.
  • 4. יוצרים קציצות גדולות ועגולות (בגודל של כחצי אגרוף).
  • 5. טובלים את הקציצוץ בפירורי הלחם, ומניחים על גבי מגש אפייה המרופד בנייר אפייה.
  • 6. אופים את הקציצות בתנור למשך 20 דקות או עד שהן משחימות היטב.
  • 7. בינתיים מכינים את הצזיקי: קוצצים דק את המלפפונים, כותשים את השום ויוצקים את היוגורט. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
  • 8. מוציאים את הקציצות מן התנור, ומגישים לצד הצזיקי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully