פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות פראסה אפויות וצזיקי

      יש אינספור גרסאות לקציצות פראסה. השף ירון שנבל מקופינאס מכין אותן עם שפע גבינות ומגיש לצד צזיקי יווני

      3 מדרגים / 3.5 כוכבים

      קציצות פרסה של קופינאס (יח
      קציצות פרסה של קופינאס (יח"צ , צילום: בן יוסטר, תוכן שיווקי סוגת)

      מצרכים

      • ל-10 קציצות גדולות
      • כף שמן זית
      • 2-3 (500 גרם) כרישה (החלק הלבן)
      • חצי כוס (80 גרם) קמח לבן
      • שקית (10 גרם) אבקת אפייה
      • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
      • 100 גרם גבינת פטה רכה חתוכה לקוביות
      • 2 ביצים
      • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
      • חצי כוס (100 גרם) פירורי לחם
      • לצזיקי יווני:
      • גביע יוגורט עיזים עדין
      • 3 מלפפונים
      • 2 כפיות מיץ לימון
      • חצי כפית מלח
      • 2 שיני שום כתושות

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 2. פורסים את הכרישה לטבעות דקות, מחממים שמן זית במחבת ומאדים עד שהן נהיות שקופות. מוסיפים מלח ופלפל שחור, מערבבים קלות, ומורידים מהאש.
      • 3. מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים של הקציצות (כולל הכרישה), למעט פירורי הלחם.
      • 4. יוצרים קציצות גדולות ועגולות (בגודל של כחצי אגרוף).
      • 5. טובלים את הקציצוץ בפירורי הלחם, ומניחים על גבי מגש אפייה המרופד בנייר אפייה.
      • 6. אופים את הקציצות בתנור למשך 20 דקות או עד שהן משחימות היטב.
      • 7. בינתיים מכינים את הצזיקי: קוצצים דק את המלפפונים, כותשים את השום ויוצקים את היוגורט. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
      • 8. מוציאים את הקציצות מן התנור, ומגישים לצד הצזיקי.

      עוד מתכוני קציצות

      קציצות פראסה אפויות וצזיקי
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -