- 1. מגרדים את המלפפון גס במסננת (רצוי מהקודקוד ולא מהצד).
-
- 2. סוחטים את המלפפונים היטב ממים.
-
- 3. קוצצים דק מאוד את שיני השום. מעבירים לקערה, מוסיפים את היוגורט, השמנת והריוויון ומערבבים כדקה עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את המלפפונים הסחוטים ומערבבים בשנית.
-
- 4. מוסיפים מלח ושומרים במקרר. לפני ההגשה מעטרים בשמיר קצוץ.
-
- 5. סודות מהמטבח: לקבלת מרקם מושלם מומלץ לסחוט את המלפפונים היטב, בכל פעם לקחת מעט מהערימה, לסחוט ולהעביר לקערה נפרדת. מומלץ לעשות את הפעולה במהירות ולא לתת להם לחכות מעל מסננת כיוון שאז המלפפונים יאבדו את טריותם. בנוסף, מים במרק היוגורט ייגרמו לו ולהתקלקל מהר יותר.
-
- 6. אפשר לכתוש את שיני השום אבל הקיצוץ שומר על טעמים חדים יותר של השום.
-
- 7. טעמה של המנה משתפר כשהיא עומדת מעט לפני ההגשה וכל הטעמים מתערבבים.
-
- 8. אם מחליפים את היוגורט בסוג אחר חשוב לוודא שהיוגורט הוא סמיך.