מתכונים חמים

צזיקי כבשים אוורירי וקריר

אולי בגלל שאנחנו קרובים ליוון, גם מבחינה גאוגרפית וגם חברתית, אולי בגלל האווריריות והקרירות שזה מכניס לחיינו הלוהטים, אבל בעיקר בגלל הטעם - אי אפשר שלא להתאהב בצזיקי היווני.

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

צזיקי

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ליטר יוגורט כבשים (אפשר גם יוגורט עזים או בקר)
  • 4 מלפפונים, על קליפתם, רחוצים היטב ונקיים מהקצוות.
  • 2-4 שיני שום טריות כתושות
  • חצי כפית מלח
  • 2 כפות עלי זעתר או אורגנו טריים קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. שמים את היוגורט בחיתול בד או מגבת דקה או על מסננת שרופדה בנייר סופג רב פעמי. סוגרים היטב ומניחים מעל קערה.
  • 2. מסננים כ-4 שעות לפחות. סוחטים בעדינות ומעבירים את היוגורט הסמיך לקערה נקייה.
  • 3. את המלפפונים מגררים בפומפיה גסה ומוסיפים ליוגורט. כמו כן מוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. אל תמהרו להוסיף שום, חכו כחצי שעה וטעמו יורגש למרחוק.
  • 4. להגשה - מומלץ לזלף מעט שמן זית מעל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully