פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      צזיקי כבשים אוורירי וקריר

      אולי בגלל שאנחנו קרובים ליוון, גם מבחינה גאוגרפית וגם חברתית, אולי בגלל האווריריות והקרירות שזה מכניס לחיינו הלוהטים, אבל בעיקר בגלל הטעם - אי אפשר שלא להתאהב בצזיקי היווני.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צזיקי (עופרי זוטא)
      צזיקי (עופרי זוטא)

      מצרכים

      • 1 ליטר יוגורט כבשים (אפשר גם יוגורט עזים או בקר)
      • 4 מלפפונים, על קליפתם, רחוצים היטב ונקיים מהקצוות.
      • 2-4 שיני שום טריות כתושות
      • חצי כפית מלח
      • 2 כפות עלי זעתר או אורגנו טריים קצוצים

      אופן ההכנה

      • 1. שמים את היוגורט בחיתול בד או מגבת דקה או על מסננת שרופדה בנייר סופג רב פעמי. סוגרים היטב ומניחים מעל קערה.
      • 2. מסננים כ-4 שעות לפחות. סוחטים בעדינות ומעבירים את היוגורט הסמיך לקערה נקייה.
      • 3. את המלפפונים מגררים בפומפיה גסה ומוסיפים ליוגורט. כמו כן מוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. אל תמהרו להוסיף שום, חכו כחצי שעה וטעמו יורגש למרחוק.
      • 4. להגשה - מומלץ לזלף מעט שמן זית מעל.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -