צזיקי כבשים אוורירי וקריר
אולי בגלל שאנחנו קרובים ליוון, גם מבחינה גאוגרפית וגם חברתית, אולי בגלל האווריריות והקרירות שזה מכניס לחיינו הלוהטים, אבל בעיקר בגלל הטעם - אי אפשר שלא להתאהב בצזיקי היווני.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ליטר יוגורט כבשים (אפשר גם יוגורט עזים או בקר)
- 4 מלפפונים, על קליפתם, רחוצים היטב ונקיים מהקצוות.
- 2-4 שיני שום טריות כתושות
- חצי כפית מלח
- 2 כפות עלי זעתר או אורגנו טריים קצוצים
אופן ההכנה
- 1. שמים את היוגורט בחיתול בד או מגבת דקה או על מסננת שרופדה בנייר סופג רב פעמי. סוגרים היטב ומניחים מעל קערה.
- 2. מסננים כ-4 שעות לפחות. סוחטים בעדינות ומעבירים את היוגורט הסמיך לקערה נקייה.
- 3. את המלפפונים מגררים בפומפיה גסה ומוסיפים ליוגורט. כמו כן מוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. אל תמהרו להוסיף שום, חכו כחצי שעה וטעמו יורגש למרחוק.
- 4. להגשה - מומלץ לזלף מעט שמן זית מעל.