פאי גבינה ודבש יווני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 6 כפות סוכר
- 100 גרם חמאה
- 200 גרם קמח (כוס ורבע)
- 1 ביצה
- 1 כפית אבקת אפיה
- 2 כפות מים קרים
- למלית:
- 250 גרם גבינת שמנת
- 250 גרם גבינת פרומעז
- 1/2 כוס דבש מחומם מעט
- 6 כפות סוכר
- 4 ביצים טרופות
- קמצוץ קינמון טחון
אופן ההכנה
- 1. מעבדים את כל חמרי הבצק במעבד מזון, עד לקבלת בצק אחיד.
- 2. מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית פאי עגולה (קוטר 24-26 ס"מ).
- 3. מערבבים כל חומרי המלית מלבד הקינמון. שופכים מעל הבצק. זורים מעל את הקינמון.
- 4. אופים בחום של 180 מעלות כ-35 דקות.