פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אפיו: תבשיל ראש סלרי

      תבשיל המזוהה מאוד עם היהודים ברחבי הבלקן ומוגש כחלק משולחן החג בפסח ובראש השנה.

      5 מדרגים / 3.25 כוכבים

      אפיו סלט ראש סלרי (נמרוד סונדרס)
      אפיו סלט ראש סלרי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 2 ראשי סלרי
      • 2 גזרים
      • 4 לימונים
      • 1 כוס מים
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/2 כפית סוכר
      • 2 כפות שמן
      • להגשה:
      • גבעולי סלרי

      אופן ההכנה

      • 1. מנקים היטב את הסלרי וחותכים לפרוסות קטנות ועגולות בעובי אצבע. משרים במים במשך כשעתיים.
      • 2. מסננים ממים ושוטפים שוב. במקביל, סוחטים את הלימונים ופורסים את הגזר לפרוסות דקות.
      • 3. מעבירים את הסלרי לסיר עם 2 כפות שמן וכוס מים. מביאים לרתיחה, מוסיפים גזר, סוכר ואת מיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות או עד שהירקות מתרככים לחלוטין.
      • 4. להגשה: מעטרים בגבעולי סלרי בחיתוך גס.
      • סודות מהמטבח
      • *בכדי לוודא שהסלרי והגזר התרככו כדאי לבדוק עם מזלג.
      • *רוצים לזרז את הבישול? אפשר לטגן את הירקות בשמן כשתי דקות ואז להוסיף את המים והתבלינים

      עוד מתכוני ירקות

      אפיו: תבשיל ראש סלרי
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -