אפיו: תבשיל ראש סלרי

תבשיל המזוהה מאוד עם היהודים ברחבי הבלקן ומוגש כחלק משולחן החג בפסח ובראש השנה.

מתכון מאת: יומי לוי, מערכת וואלה!
אפיו סלט ראש סלרי

מצרכים

  • 2 ראשי סלרי
  • 2 גזרים
  • 4 לימונים
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 2 כפות שמן
  • להגשה:
  • גבעולי סלרי

אופן ההכנה

  • 1. מנקים היטב את הסלרי וחותכים לפרוסות קטנות ועגולות בעובי אצבע. משרים במים במשך כשעתיים.
  • 2. מסננים ממים ושוטפים שוב. במקביל, סוחטים את הלימונים ופורסים את הגזר לפרוסות דקות.
  • 3. מעבירים את הסלרי לסיר עם 2 כפות שמן וכוס מים. מביאים לרתיחה, מוסיפים גזר, סוכר ואת מיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות או עד שהירקות מתרככים לחלוטין.
  • 4. להגשה: מעטרים בגבעולי סלרי בחיתוך גס.
  • סודות מהמטבח
  • *בכדי לוודא שהסלרי והגזר התרככו כדאי לבדוק עם מזלג.
  • *רוצים לזרז את הבישול? אפשר לטגן את הירקות בשמן כשתי דקות ואז להוסיף את המים והתבלינים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully