- 1.האריסה: מגררים על פומפייה את הפלפלים החריפים והשום ומערבבים עם מעט מלח, שמן הזית ומעט לימון. ניתן לשמור במקרר בצנצנת סגורה ולהשתמש במהלך השבוע.
-
- 2. הפסטו: מסירים את ראשי השום ואת העלים הסיביים. משאירים רק את העלים הירוקים, הפנימיים והעדינים ואת החלק הפנימי של הגבעול קצת כמו בכרישה. קוצצים גס ומכניסים למעבד המזון עם מעט מלח גס. טוחנים היטב. מוסיפים את שמן הזית בזרזיף דקיק ובסבלנות עד לקבלת ממרח קרמי. מוסיפים מעט מיץ לימון לטעם ולשמירה על צבע ירוק ויפה. שומרים במקרר ומשתמשים למגוון רטבים.
-
- 3. הסלקים: מבשלים את הסלקים במים רותחים בקליפתם 7-10 דקות. רק עד שריח של סלק ממלא את הבית, אך הם עדיין נשארים פריכים. מקררים, מקלפים ופורסים לפרוסות.
-
- 4. הקולרובי: שוטפים היטב, מסירים גבעולים קטנים אם יש, פורסים וחוצים את הפרוסות לצאים או רבעים בהתאם לגודלם.
-
- 5. הגזרים: קולפים את הגזרים ופורסים לפרוסות דקות.
-
- 6. .ההגשה: מערבבים את 4-5 כפות פסטו שום ירוק עם מעט מהאריסה, לפי מידת חריפות רצויה, מערבבים עם ירקות השורש הפרוסים ומגישים בקערה מעט שטוחה.