וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט שורשים צבעוני בפסטו שום ירוק

שורשים שנגעו באדמה כמו סלק וגזר, מומלץ לשטוף ולקלף. את הקולורבי, בייחוד אם הוא טרי, אין צורך לקלף, ובמיוחד אם אתם שמים ידכם על קולורבי בעל קליפה סגולה ויפה שתוסיף הרבה חן לסלט. את הסלקים הצבעוניים שייכנסו לסלט נבשל מספר דקות על מנת להעצים את טעמם (הפחות מ

מתכון מאת: אבנר לסקין, מערכת וואלה!

סלט שורשים עם פסטו שום ירוק של אבנר לסקין,פארמה קולטורה. דרור עינב
סלט שורשים עם פסטו שום ירוק של אבנר לסקין,פארמה קולטורה

מצרכים למתכון

  • 4 סועדים
  • לרוטב אריסה פשוט:
  • 2 פלפלים אדומים חריפים
  • 2 שיני שום
  • מעט מיץ לימון
  • מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • לסלט:
  • 4-5 סלקים קטנים צבעוניים
  • 3 קולרבי בינוניים (רצוי ירוק וסגול)
  • 3 גזרים
  • פסטו שום ירוק:
  • 4-6 ראשי שום טרי עם עלים כמה שיותר ירוקים
  • מעט מלח גס
  • מעט מיץ לימון
  • בערך 1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • 1.האריסה: מגררים על פומפייה את הפלפלים החריפים והשום ומערבבים עם מעט מלח, שמן הזית ומעט לימון. ניתן לשמור במקרר בצנצנת סגורה ולהשתמש במהלך השבוע.
  • 2. הפסטו: מסירים את ראשי השום ואת העלים הסיביים. משאירים רק את העלים הירוקים, הפנימיים והעדינים ואת החלק הפנימי של הגבעול קצת כמו בכרישה. קוצצים גס ומכניסים למעבד המזון עם מעט מלח גס. טוחנים היטב. מוסיפים את שמן הזית בזרזיף דקיק ובסבלנות עד לקבלת ממרח קרמי. מוסיפים מעט מיץ לימון לטעם ולשמירה על צבע ירוק ויפה. שומרים במקרר ומשתמשים למגוון רטבים.
  • 3. הסלקים: מבשלים את הסלקים במים רותחים בקליפתם 7-10 דקות. רק עד שריח של סלק ממלא את הבית, אך הם עדיין נשארים פריכים. מקררים, מקלפים ופורסים לפרוסות.
  • 4. הקולרובי: שוטפים היטב, מסירים גבעולים קטנים אם יש, פורסים וחוצים את הפרוסות לצאים או רבעים בהתאם לגודלם.
  • 5. הגזרים: קולפים את הגזרים ופורסים לפרוסות דקות.
  • 6. .ההגשה: מערבבים את 4-5 כפות פסטו שום ירוק עם מעט מהאריסה, לפי מידת חריפות רצויה, מערבבים עם ירקות השורש הפרוסים ומגישים בקערה מעט שטוחה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully