שוק טלה ברוטב רימונים ודובדבנים
מתכון של לינט דלבה, מסעדת גפן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 שוקי טלה שלמים (אוסובוקו)
- 2 בצלים יבשים חתוכים לקוביות.
- 2שיני שום חתוכים
- 2 כפות קמח
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- פלפל שחור גרום לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
- דובדבנים חמוצים בלי חרצנים
- 1 כוס יין אדום יבש
- 3 כפות תרכיז רימונים
- 4 כוסות מים
אופן ההכנה
- 1.מטגנים את הבצל עד שמזהיב ומוסיפים את השוקיים.
- 2.מפזרים את הקמח,ומטגנים עד לסגירת הבשר.
- 3.מוסיפים את התבלינים (מלבד המלח),תרכיז רימונים,יין,מים ודובדבנים מערבבים מכסים ומבשלים במשך שעתיים על אש קטנה. מוסיפים מלח מנערים את הסיר ובודקים אם הבשר התרכך.
- 4. מוציאים את השוקיים לכלי הגשה,מצמצמים את הרוטב, שופכים על השוקיים. מגישים עם אורז לבן וירקות.