תבשיל עוף ואורז בסיר אחד

יש כמה דברים חיוביים בהכנה של ארוחה בסיר אחד: קל מאוד להכין אותה, כל הטעמים מתחברים זה לזה, והכי חשוב - אין הרבה כלים לשטוף

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
עוף ואורז

מצרכים

  • 8 פולקעס (עם העור) מומלחים ומפולפלים
  • 1/3 כוס שמן (תירס, סויה או קנולה)
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות (או מגורר גס)
  • 2 כוסות אורז (יסמין או בסמטי)
  • ½ 2 כוסות מים רותחים (או מרק עוף או מרק ירקות)
  • 2 עלי דפנה
  • 1 מקל קינמון (אם אוהבים)
  • ½ כפית כורכום (אם אוהבים אורז צהוב)
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים היטב מחבת כבדה. כשהמחבת לוהטת מניחים את הפולקעס ומשחימים יפה מכל הצדדים (אין צורך לשמן את המחבת אבל חשוב להקפיד שהמחבת תהיה חמה מאד).
  • 2. בזמן שהפולקעס "משתזפים" להם על המחבת (כ–20 דקות), מחממים בסיר רחב את השמן.
  • 3. מזהיבים את הבצל וכשהוא מקבל גוון זהוב מוסיפים את הגזר.
  • 4. מטגנים כ–3 דקות ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב עד שכל גרגרי האורז מצופים בשמן.
  • 5. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים לסיר את הפולקעס, מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
  • 6. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.
  • 7. תוספות ושדרוגים: אפשר להוסיף לבצל והגזר גם קוביות חצילים, קישואים, פטריות או אפונה.
  • 8. ניתן להוסיף עם המים הרותחים כ-15 חוטי זעפרן וכמה גרגרי הל.
  • 9. אפשר להוסיף כוס אטריות דקיקות, אחרי שמטגנים את הבצל והגזר. כשהן מזהיבות, מוסיפים מיד את האורז ומערבבים היטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully