פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל עוף ואורז בסיר אחד

      יש כמה דברים חיוביים בהכנה של ארוחה בסיר אחד: קל מאוד להכין אותה, כל הטעמים מתחברים זה לזה, והכי חשוב - אין הרבה כלים לשטוף

      57 מדרגים / 3.2 כוכבים

      עוף ואורז (מערכת וואלה! NEWS)
      עוף ואורז (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 8 פולקעס (עם העור) מומלחים ומפולפלים
      • 1/3 כוס שמן (תירס, סויה או קנולה)
      • 1 בצל חתוך לקוביות
      • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות (או מגורר גס)
      • 2 כוסות אורז (יסמין או בסמטי)
      • ½ 2 כוסות מים רותחים (או מרק עוף או מרק ירקות)
      • 2 עלי דפנה
      • 1 מקל קינמון (אם אוהבים)
      • ½ כפית כורכום (אם אוהבים אורז צהוב)
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים היטב מחבת כבדה. כשהמחבת לוהטת מניחים את הפולקעס ומשחימים יפה מכל הצדדים (אין צורך לשמן את המחבת אבל חשוב להקפיד שהמחבת תהיה חמה מאד).
      • 2. בזמן שהפולקעס "משתזפים" להם על המחבת (כ–20 דקות), מחממים בסיר רחב את השמן.
      • 3. מזהיבים את הבצל וכשהוא מקבל גוון זהוב מוסיפים את הגזר.
      • 4. מטגנים כ–3 דקות ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב עד שכל גרגרי האורז מצופים בשמן.
      • 5. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים לסיר את הפולקעס, מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
      • 6. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.
      • 7. תוספות ושדרוגים: אפשר להוסיף לבצל והגזר גם קוביות חצילים, קישואים, פטריות או אפונה.
      • 8. ניתן להוסיף עם המים הרותחים כ-15 חוטי זעפרן וכמה גרגרי הל.
      • 9. אפשר להוסיף כוס אטריות דקיקות, אחרי שמטגנים את הבצל והגזר. כשהן מזהיבות, מוסיפים מיד את האורז ומערבבים היטב.

      עוד מתכוני אורז

      תבשיל עוף ואורז בסיר אחד
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -