- 1. מחממים היטב מחבת כבדה. כשהמחבת לוהטת מניחים את הפולקעס ומשחימים יפה מכל הצדדים (אין צורך לשמן את המחבת אבל חשוב להקפיד שהמחבת תהיה חמה מאד).
-
- 2. בזמן שהפולקעס "משתזפים" להם על המחבת (כ20 דקות), מחממים בסיר רחב את השמן.
-
- 3. מזהיבים את הבצל וכשהוא מקבל גוון זהוב מוסיפים את הגזר.
-
- 4. מטגנים כ3 דקות ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב עד שכל גרגרי האורז מצופים בשמן.
-
- 5. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים לסיר את הפולקעס, מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
-
- 6. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.
-
- 7. תוספות ושדרוגים: אפשר להוסיף לבצל והגזר גם קוביות חצילים, קישואים, פטריות או אפונה.
-
- 8. ניתן להוסיף עם המים הרותחים כ-15 חוטי זעפרן וכמה גרגרי הל.
-
- 9. אפשר להוסיף כוס אטריות דקיקות, אחרי שמטגנים את הבצל והגזר. כשהן מזהיבות, מוסיפים מיד את האורז ומערבבים היטב.