תבשיל עוף ואורז בסיר אחד
יש כמה דברים חיוביים בהכנה של ארוחה בסיר אחד: קל מאוד להכין אותה, כל הטעמים מתחברים זה לזה, והכי חשוב - אין הרבה כלים לשטוף
עוף ואורז (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- 8 פולקעס (עם העור) מומלחים ומפולפלים
- 1/3 כוס שמן (תירס, סויה או קנולה)
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות (או מגורר גס)
- 2 כוסות אורז (יסמין או בסמטי)
- ½ 2 כוסות מים רותחים (או מרק עוף או מרק ירקות)
- 2 עלי דפנה
- 1 מקל קינמון (אם אוהבים)
- ½ כפית כורכום (אם אוהבים אורז צהוב)
- מלח ופלפל
- 1. מחממים היטב מחבת כבדה. כשהמחבת לוהטת מניחים את הפולקעס ומשחימים יפה מכל הצדדים (אין צורך לשמן את המחבת אבל חשוב להקפיד שהמחבת תהיה חמה מאד).
- 2. בזמן שהפולקעס "משתזפים" להם על המחבת (כ20 דקות), מחממים בסיר רחב את השמן.
- 3. מזהיבים את הבצל וכשהוא מקבל גוון זהוב מוסיפים את הגזר.
- 4. מטגנים כ3 דקות ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב עד שכל גרגרי האורז מצופים בשמן.
- 5. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים לסיר את הפולקעס, מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
- 6. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.
- 7. תוספות ושדרוגים: אפשר להוסיף לבצל והגזר גם קוביות חצילים, קישואים, פטריות או אפונה.
- 8. ניתן להוסיף עם המים הרותחים כ-15 חוטי זעפרן וכמה גרגרי הל.
- 9. אפשר להוסיף כוס אטריות דקיקות, אחרי שמטגנים את הבצל והגזר. כשהן מזהיבות, מוסיפים מיד את האורז ומערבבים היטב.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה