ריזוטו דלעת ערמונים וריקוטה
איציק אסולין נותן טוויסט נחמד לריזוטו הקלאסי, עם דלעת ערמונים המעניקה טעם מתקתק ועשיר, ועם גבינת ריקוטה שנותן לתבשיל מרקם גבינתי עוד יותר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 200 גרם אורז ארבוריו
- 500 מ''ל ציר ירקות רותח
- 1 בצל לבן קצוץ
- 1 כוס דלעת ערמונים קצוצה
- 200 מ''ל שמנת מתוקה
- 100 גרם גבינת ריקוטה
- מעט טימין קצוץ
- 30 גרם חמאה רכה
- חופן פרמזן מגורד
- 100 מ''ל יין לבן
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב על אש בינונית מאדים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את הדלעת.
- 2. כשהדלעת מתחילה להתרכך מוסיפים את האורז ומטגנים במשך כדקה.
- 3. מוזגים יין לבן ומאדים כ-2 דקות. מתחילים להוסיף את ציר הירקות בהדרגה, בכל פעם מצקת אחת ותוך כדי ערבוב מתמיד (שלב זה אמור לקחת כרבע שעה).
- 4. ברגע שהריזוטו מתחיל להתרכך מוסיפים שמנת, פרמזן וחמאה, ומקפלים לתוך האורז.
- 5. כשהריזוטו מוכן מתבלים במלח, פלפל, טימין ופירורים גסים של גבינת ריקוטה.