וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו דלעת ערמונים וריקוטה

איציק אסולין נותן טוויסט נחמד לריזוטו הקלאסי, עם דלעת ערמונים המעניקה טעם מתקתק ועשיר, ועם גבינת ריקוטה שנותן לתבשיל מרקם גבינתי עוד יותר.

מתכון מאת: איציק אסולין, מערכת וואלה

ריזוטו דלעת ערמונים, ריקוטה וטימין. אפיק גבאי
ריזוטו דלעת ערמונים, ריקוטה וטימין

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 200 גרם אורז ארבוריו
  • 500 מ''ל ציר ירקות רותח
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 1 כוס דלעת ערמונים קצוצה
  • 200 מ''ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת ריקוטה
  • מעט טימין קצוץ
  • 30 גרם חמאה רכה
  • חופן פרמזן מגורד
  • 100 מ''ל יין לבן

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב על אש בינונית מאדים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את הדלעת.
  • 2. כשהדלעת מתחילה להתרכך מוסיפים את האורז ומטגנים במשך כדקה.
  • 3. מוזגים יין לבן ומאדים כ-2 דקות. מתחילים להוסיף את ציר הירקות בהדרגה, בכל פעם מצקת אחת ותוך כדי ערבוב מתמיד (שלב זה אמור לקחת כרבע שעה).
  • 4. ברגע שהריזוטו מתחיל להתרכך מוסיפים שמנת, פרמזן וחמאה, ומקפלים לתוך האורז.
  • 5. כשהריזוטו מוכן מתבלים במלח, פלפל, טימין ופירורים גסים של גבינת ריקוטה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully