מרק מינסטרונה איטלקי
מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות למרק מינסטרונה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8-6 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
- 350 250 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
- 3 גזרים, חתוכים לפיסות או לקוביות
- 2 כרישות פרוסות, חלק לבן וירוק בהיר בלבד
- 100 גרם שעועית ירוקה, מנוקה וחתוכה לפרסות (1 כוס גדושה)
- 150 גר' אפונת גינה (1 כוס גדושה)
- 2 עגבניות בשלות, קלופות ומגורענות, חתוכות לקוביות
- 300 גר' כרוב פרוס לרצועות
- 1 קופסא שעועית לבנה במיץ טבעי או עגבניות, מסוננת
- 10-8 כוסות מים ואבקת מרק עוף זך
- 3 כפות רסק עגבניות
- 2 עלי דפנה
- 1 שן שום קצוצה
- ½ 1 כוס פסטה קטנה יבשה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- קורט סוכר
- אורגנו
- מעט רוזמרין
- להגשה:
- עלי בזיליקום, שמן זית, שום כתוש, פסטו
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן בסיר רחב וגדול. מטגנים את הבצל תוך ערבוב, עד שנעשה שקוף, כ-7 דקות.
- 2. מוסיפים את קוביות חזה האווז ומטגנים עד שנעשות פריכות, כ-5 דקות.
- 3. מוסיפים את שאר הירקות, הנוזלים, רסק העגבניות, השעועית הירוקה, עלי הדפנה והתבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ-30 דקות.
- 4. מוציאים את עלי הדפנה. מוסיפים את הפסטה וממשיכים לבשל עד שהפסטה מוכנה. מתקנים את התיבול.
- 5. מגישים עם עלי בזיליקום קצוצים וטיפות שמן זית, שום כתוש או פסטו מוכן.