נזיד עדשים ובשר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גר' שפונדרה
- 150 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות (או בשר מעושן אחר)
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כרישה חתוכה לפרוסות (החלק הלבן בלבד)
- 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
- 3 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 3-5 שיני שום
- 500 גר' עדשים שחורות (מושרות במים לשעתיים)
- 1 ליטר ציר ירקות (או מים)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 3 עלי דפנה
- 5 ענפי טימין
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר כבד, מוסיפים שמן זית ומשחימים את השפונדרה מכל הצדדים.
- 2. מניחים את השפונדרה בצד ומוסיפים לסיר את הבצל והכרישה. מטגנים מספר דקות ומוסיפים את שאר הירקות ואת החזה אווז. מחזירים לסיר את השפונדרה ומוסיפים את העדשים.
- 3. מוסיפים ציר ירקות (או מים), מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.
- 4. מתבלים בעלי דפנה, טימין, מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים, מכסים ומבשלים כשעתיים.
- 5. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים פטרוזיליה וכוסברה.