וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נזיד עדשים ובשר

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

מרק עדשים עם בשר. דנה מלמד
מרק עדשים עם בשר

מצרכים למתכון

  • 500 גר' שפונדרה
  • 150 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות (או בשר מעושן אחר)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כרישה חתוכה לפרוסות (החלק הלבן בלבד)
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3-5 שיני שום
  • 500 גר' עדשים שחורות (מושרות במים לשעתיים)
  • 1 ליטר ציר ירקות (או מים)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 3 עלי דפנה
  • 5 ענפי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר כבד, מוסיפים שמן זית ומשחימים את השפונדרה מכל הצדדים.
  • 2. מניחים את השפונדרה בצד ומוסיפים לסיר את הבצל והכרישה. מטגנים מספר דקות ומוסיפים את שאר הירקות ואת החזה אווז. מחזירים לסיר את השפונדרה ומוסיפים את העדשים.
  • 3. מוסיפים ציר ירקות (או מים), מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.
  • 4. מתבלים בעלי דפנה, טימין, מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים, מכסים ומבשלים כשעתיים.
  • 5. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים פטרוזיליה וכוסברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully