פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      נזיד עדשים ובשר

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      מרק עדשים עם בשר (דנה מלמד)
      מרק עדשים עם בשר (דנה מלמד)

      מצרכים

      • 500 גר' שפונדרה
      • 150 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות (או בשר מעושן אחר)
      • 1/3 כוס שמן זית
      • 1 בצל גדול קצוץ
      • 1 כרישה חתוכה לפרוסות (החלק הלבן בלבד)
      • 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
      • 3 גבעולי סלרי קצוצים
      • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
      • 3-5 שיני שום
      • 500 גר' עדשים שחורות (מושרות במים לשעתיים)
      • 1 ליטר ציר ירקות (או מים)
      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
      • 3 עלי דפנה
      • 5 ענפי טימין
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים סיר כבד, מוסיפים שמן זית ומשחימים את השפונדרה מכל הצדדים.
      • 2. מניחים את השפונדרה בצד ומוסיפים לסיר את הבצל והכרישה. מטגנים מספר דקות ומוסיפים את שאר הירקות ואת החזה אווז. מחזירים לסיר את השפונדרה ומוסיפים את העדשים.
      • 3. מוסיפים ציר ירקות (או מים), מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.
      • 4. מתבלים בעלי דפנה, טימין, מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים, מכסים ומבשלים כשעתיים.
      • 5. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים פטרוזיליה וכוסברה.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -