תבשיל עדשים שחורים עם עוף, משמשים, אגוזים ועשבים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס עדשים שחורים
- 1 בצל קצוץ דק
- ½ 1 כוסות מים רותחים
- 300 גר' בשר עוף טחון
- 2 כפות שמן קנולה
- כוס משמשים קשים חתוכים לקוביות קטנות (או נקטרינות או שזיפים)
- 100 גר' אגוזי לוז קלופים וקלויים (או פקאן)
- חצי כוס חמוציות מיובשות
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס כוסברה קצוצה
- חצי כוס בצל ירוק קצוץ
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מעט כמון (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את העדשים במים רותחים עד שהן רכות (כ 25 דקות). מסננים, מצננים ומעבירים לקערה.
- 2. מחממים את שמן הקנולה ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את בשר הפרגית ומטגנים תוך כדי בחישה בכף עץ עד שהבשר עשוי (כ-5 דקות). מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ונגיעה של כמון.
- 3. מוסיפים את תערובת הפרגית לקערה עם העדשים ומערבבים.
- 4. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- 5. אוכלים קר או בטמפ' החדר.