וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל עדשים שחורים עם עוף, משמשים, אגוזים ועשבים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

תבשיל עדשים שחורות עם עוף, משמשים, אגוזים ועשבים. דנה מלמד
תבשיל עדשים שחורות עם עוף, משמשים, אגוזים ועשבים

מצרכים למתכון

  • 1 כוס עדשים שחורים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • ½ 1 כוסות מים רותחים
  • 300 גר' בשר עוף טחון
  • 2 כפות שמן קנולה
  • כוס משמשים קשים חתוכים לקוביות קטנות (או נקטרינות או שזיפים)
  • 100 גר' אגוזי לוז קלופים וקלויים (או פקאן)
  • חצי כוס חמוציות מיובשות
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • חצי כוס בצל ירוק קצוץ
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט כמון (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העדשים במים רותחים עד שהן רכות (כ 25 דקות). מסננים, מצננים ומעבירים לקערה.
  • 2. מחממים את שמן הקנולה ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את בשר הפרגית ומטגנים תוך כדי בחישה בכף עץ עד שהבשר עשוי (כ-5 דקות). מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ונגיעה של כמון.
  • 3. מוסיפים את תערובת הפרגית לקערה עם העדשים ומערבבים.
  • 4. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5. אוכלים קר או בטמפ' החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully