נושאים חמים

רייזה בְּנּוּאָה

אורז עם לוף ארצישראלי. הלוף הארצישראלי או הנּוּאָה, כפי הוא מכונה על ידי יוצאי כורדיסטן הוא צמח בר, הנחשב לצמח רעיל. על מנת להוציא ממנו את הרעלנים והחריפות הוא חייב לעבור בישול ארוך של ארבע שעות. מכינים מראש ומקפיאים

ריזה בנואה- אורז כורדי עם לוף ארצישראלי של פנינה צבאג (יח
ריזה בנואה- אורז כורדי עם לוף ארצישראלי של פנינה צבאג (יח"צ , דרור עינב)

מצרכים

  • לנואה:
  • 1 קילו נואה (עלי לוף ארצישראלי) שימו לב כי העלים בגרסה הלא מבושלת רעילים, ואסור לאכול אותם בטרם עברו בישול ארוך של 4 שעות
  • 2 בצלים גדולים קצוצים גס
  • 1/2 כוס שמן
  • 1-2 לימונים סחוטים למיץ
  • מעט מלח
  • לאורז:
  • 400 גרם אורז יסמין (2 כוסות)
  • 250 גרם נואה מבושלת
  • מעט שמן
  • מלח
  • 2-3 שני שום קצוצים
  • 960 מ"ל מים (4 כוסות מים)

אופן ההכנה

  • הנואה:
  • 1. שוטפים היטב את עלי הנואה, קוצצים, שוטפים שוב היטב ומעבירים למסננת. יש לשטוף היטב את הידיים לאחר קיצוץ העלים או לעבוד עם כפפות.
  • 2. במקביל מחממים בסיר את השמן ומשחימים מעט את הבצל.
  • 3. מוסיפים את הנואה הקצוצה, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה כשעתיים.
  • 4. אחרי שעתיים מוסיפים את המלח ומיץ הלימון וממשיכים לבשל על אש קטנה ללא מכסה עד להתאדות הנוזלים ועד שעלי הנואה הופכים מעט כהים.
  • 5. מקררים, מחלקים למנות של 250 גרם או 500 גרם ומשתמשים בהתאם למתכון או מקפיאים.
  • האורז:
  • 1. בסיר עם מעט שמן מטגנים קלות את האורז.
  • 2. מוסיפים לסיר את תבשיל הנואה ואת המים ומביאים לרתיחה. טיפ של פנינה: כדי לדעת שיש מספיק מים באורז, כשהמים רותחים מעמידים כף עץ במרכז. אם היא נופלת יש יותר מידי מים, אם היא זקופה חסרים מים. היא צריכה לנטות מעט הצידה.
  • 3. מתקנים תיבול אם צריך עם מעט מלח ומיץ לימון (יש לזכור שגם בנואה יש לימון ומלח).
  • 4. מנמיכים את האש ומבשלים מכובה כ-20 דקות. מכבים וממתינים 5 דקות נוספות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת