- הנואה:
- 1. שוטפים היטב את עלי הנואה, קוצצים, שוטפים שוב היטב ומעבירים למסננת. יש לשטוף היטב את הידיים לאחר קיצוץ העלים או לעבוד עם כפפות.
-
- 2. במקביל מחממים בסיר את השמן ומשחימים מעט את הבצל.
-
- 3. מוסיפים את הנואה הקצוצה, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה כשעתיים.
-
- 4. אחרי שעתיים מוסיפים את המלח ומיץ הלימון וממשיכים לבשל על אש קטנה ללא מכסה עד להתאדות הנוזלים ועד שעלי הנואה הופכים מעט כהים.
-
- 5. מקררים, מחלקים למנות של 250 גרם או 500 גרם ומשתמשים בהתאם למתכון או מקפיאים.
-
- האורז:
- 1. בסיר עם מעט שמן מטגנים קלות את האורז.
-
- 2. מוסיפים לסיר את תבשיל הנואה ואת המים ומביאים לרתיחה. טיפ של פנינה: כדי לדעת שיש מספיק מים באורז, כשהמים רותחים מעמידים כף עץ במרכז. אם היא נופלת יש יותר מידי מים, אם היא זקופה חסרים מים. היא צריכה לנטות מעט הצידה.
-
- 3. מתקנים תיבול אם צריך עם מעט מלח ומיץ לימון (יש לזכור שגם בנואה יש לימון ומלח).
-
- 4. מנמיכים את האש ומבשלים מכובה כ-20 דקות. מכבים וממתינים 5 דקות נוספות.