כופתאות הגונדי של אבי ביטון

אבי ביטון עם המתכון שלו לכופתאות האווריריות מהמטבח הפרסי העשויות קמח חומוס קלוי ועוף טחון

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

מצרכים

  • למרק:
  • 3 כרעיים חצויות
  • 1 גזר
  • עלי סלרי
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית כורכום
  • פלפל שחור
  • מלח
  • לקציצות:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 200 גרם חומוס קלוי טחון דק
  • 2 בצלים גדולים, מגוררים וסחוטים
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • מלח
  • 2-3 כפות מים

אופן ההכנה

  • 1. המרק: מכניסים לסיר את הכרעיים, הבצלים, עלה הדפנה, הגזר, עלי הסלרי והתבלינים. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש קטנה. מסננים ומחזירים לסיר לאש קטנה.
  • 2. הקציצות: מערבבים בעזרת הידיים את חזה העוף הטחון עם קמח החומוס, הבצלים המגוררים, התבלינים, השמן והמים.
  • 3. יוצרים כדורים במשקל של בערך 100 גרם ומכניסים למרק הצח. מבשלים כחצי שעה ומגישים.
  • אורז פרסי מסורתי

  • לביבות חומוס

  • גונדי איספהאן

  • מפרום טוניסאי

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • קציצות ערוק עם עוף

  • קציצות אבוחצירא

  • סופריטו קציצות פריקי

  • כופתא קבב של אבי לוי

  • קציצות בקר עם חצילים שרופים

  • קציצות בקר בורמזיות

  • קציצות כפתה עם ממרח שעועית לבנה

  • קציצות בולט

  • קובה סלק עיראקי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully