כופתאות הגונדי של אבי ביטון
אבי ביטון עם המתכון שלו לכופתאות האווריריות מהמטבח הפרסי העשויות קמח חומוס קלוי ועוף טחון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למרק:
- 3 כרעיים חצויות
- 1 גזר
- עלי סלרי
- 2 בצלים פרוסים דק
- 1 עלה דפנה
- 1 כפית כורכום
- פלפל שחור
- מלח
- לקציצות:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 200 גרם חומוס קלוי טחון דק
- 2 בצלים גדולים, מגוררים וסחוטים
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 1/2 כפית הל טחון
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- מלח
- 2-3 כפות מים
אופן ההכנה
- 1. המרק: מכניסים לסיר את הכרעיים, הבצלים, עלה הדפנה, הגזר, עלי הסלרי והתבלינים. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש קטנה. מסננים ומחזירים לסיר לאש קטנה.
- 2. הקציצות: מערבבים בעזרת הידיים את חזה העוף הטחון עם קמח החומוס, הבצלים המגוררים, התבלינים, השמן והמים.
- 3. יוצרים כדורים במשקל של בערך 100 גרם ומכניסים למרק הצח. מבשלים כחצי שעה ומגישים.