וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל טנזייה עשיר

מתכון לתבשיל טנזייה מרוקאי, בו לצד הבקר והתבלינים מתבשלים שפע של פירות יבשים ואגוזים במוסיפים לו עושר ומתיקות

מתכון מאת: מערכת וואלה

בבושקה

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 2 בצלים בגודל בינוני, קלופים ופרוסים דק
  • 2 כפות שמן זית
  • כף סוכר חום
  • חופן חמוציות
  • 6-8 משמשים מיובשים
  • 6-8 שזיפים מיובשים מגולענים (שטופים)
  • חופן שקדים שלמים, לא קלויים (אפשר לשלב)
  • חופן קטן אגוזי מלך חצויים
  • חופן קטן אגוזי קשיו
  • 4 כפות סילאן (עדיף ללא סוכר)
  • 2 מקלות קינמון
  • 600 גרם צוואר בקר טרי, חתוך לקוביות
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הבצלים, הסוכר והשמן בסיר רחב ושטוח מעל להבה בינונית. מטגנים אגב ערבוב בערך 12 דקות, עד שהבצלים נראים זהובים.
  • 2. מוסיפים לבצל את כל האגוזים, הקינמון והפירות היבשים.
  • מזלפים מעל את הסילאן, מוסיפים את קוביות הבשר, מים עד לגובה תכולת הסיר ובוחשים בעדינות.
  • 3. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר נימוח והתבשיל הפך לסמיך וריבתי. כל 15 דקות בוחשים בעדינות ואם נראה שהסיר מתייבש מוסיפים מעט מים.
  • תבשיל שקדי עגל

  • תבשיל כבש וטרפש

  • תבשיל אונטריב ופריקי

  • אוסובוקו א לה רומאנה

  • צלי כתף בפירות יבשים ופטריות

  • קדירת פאלדה עגל עם פריקי ותמרים

  • תבשיל בקר ולוביה טריה

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • תבשיל בצל, שעועית ואונטריב (בסל ולוביה)

  • כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים

  • לחי בקר ביין אדום עם קרם כרובית

  • חורשט סבזי

  • אריסה טריפולטאית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully