נושאים חמים

תבשיל שקדי עגל

במסעדת אווה סאפי מגלים את האופן בו מכינים שקדי עגל, ומגישים אותם באהבה עם פלפלים, הרבה שום וקוסקוס דק. למי שעומד לקנות בפעם ראשונה את שקדי העגל אצל הקצב, מומלץ לבקש אותם מנוקים היטב

תבשיל שקדי עגל מרוקאי עם פלפלים (דרור עינב)
תבשיל שקדי עגל מרוקאי עם פלפלים (דרור עינב)

מצרכים

  • לסיר משפחתי
  • 1 קילו שקדי עגל, נקיים מגידים (לבקש מהקצב)
  • 5 פלפלים אדומים
  • 3 פלפלים צהובים
  • 5 צ'ילי ירוק
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 1 כמון
  • שמן
  • להגשה:
  • קוסקוס

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את השקדים היטב מגידים או מבקשים שקדים נקיים מהקצב וחותכים לקוביות של 2X2 ס"מ.
  • 2. מכניסים את השקדים לסיר עם מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ- 35 דקות. מסירים לכלוכים נוספים במידה ויש ומצננים מעט.
  • 3. בסיר שטוח נוסף יוצקים מעט שמן ומטגנים את השום יחד עם הפלפלים והצ'ילי הירוק מספר דקות.
  • 4. מוסיפים את שקדי העגל ומערבבים קלות.
  • 5. מוסיפים את התבלינים ומים עד לכיסוי השקדים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי או עד לריכוך השקדים. במהלך בישול התבשיל טועמים ומתקנים תיבול.
  • 6. מגישים מעל קוסקוס.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת