שקדי עגל בחמאת מרווה עם קרם פול ירוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 400 גרם שקדי עגל נקיים
- 250 גרם פול ירוק טרי נקי
- ½ ליטר ציר עוף
- 2 עלי מרווה
- 100 גרם חמאה / שמן זית
- 2 כפות קמח
- 6 עלי נענע
- מלח פלפל
- 1 גזר
- שמן עמוק לטיגון
- להגשה: בלסמי מיושן
אופן ההכנה
- 1. בסיר על אש נמוכה מבשלים את הפול, עלי הנענע, ציר העוף, מלח ופלפל במשך חצי שעה. מסירים מהאש, טוחנים, מסננים, ומתקנים תיבול אם צריך.
- 2. מנקים את שקדי העגל ומסירים את הגידים. מצפים את השקדים בשכבה דקיקה של קמח. במחבת עם חמאה/שמן זית מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים את השקדים עד להשחמה ובישול מלא.
- 3. מקלפים את הגזר עם קולפן עד לליבה שלו, ליצירת "עלי גזר", ומטגנים בשמן עמוק.
- 4. בתחתית צלחת הגשה מסדרים את קרם הפול, עליו מניחים את שקדי העגל וצ'יפס הגזר.
- 5. מומלץ לבזוק מעל מעט בלסמי מיושן.