שקדי עגל בחמאת מרווה עם קרם פול ירוק

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה!
מתכונים ירושלמים בפופינה. אפיק גבאי
מתכונים ירושלמים בפופינה

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 400 גרם שקדי עגל נקיים
  • 250 גרם פול ירוק טרי נקי
  • ½ ליטר ציר עוף
  • 2 עלי מרווה
  • 100 גרם חמאה / שמן זית
  • 2 כפות קמח
  • 6 עלי נענע
  • מלח פלפל
  • 1 גזר
  • שמן עמוק לטיגון
  • להגשה: בלסמי מיושן

אופן ההכנה

  • 1. בסיר על אש נמוכה מבשלים את הפול, עלי הנענע, ציר העוף, מלח ופלפל במשך חצי שעה. מסירים מהאש, טוחנים, מסננים, ומתקנים תיבול אם צריך.
  • 2. מנקים את שקדי העגל ומסירים את הגידים. מצפים את השקדים בשכבה דקיקה של קמח. במחבת עם חמאה/שמן זית מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים את השקדים עד להשחמה ובישול מלא.
  • 3. מקלפים את הגזר עם קולפן עד לליבה שלו, ליצירת "עלי גזר", ומטגנים בשמן עמוק.
  • 4. בתחתית צלחת הגשה מסדרים את קרם הפול, עליו מניחים את שקדי העגל וצ'יפס הגזר.
  • 5. מומלץ לבזוק מעל מעט בלסמי מיושן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully