שקדי עגל בנוסח מזרחי
אטליז כצל'ה מתעסק עם כל סוגי הבקר, אבל כמו הרבה קצבים אחרים - החלקים שהם אוהבים הכי הרבה אלו חלקי הפנים. במתכון הבא הם מראים איך להכין שקדי עגל מזרחיים בארבע פעולות פשוטות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 700-800 גר' שקדי עגל
- 2 בצלים סגולים פרוסים לפרוסות
- 2-3 גזרים פרוסים
- 5-6 עגבניות תמר קלופות וללא גרעינים
- ראש שום מפורק לשיניים קלופות
- חצי צרור כוסברה (או פטרוזיליה)
- כף פפריקה משובחת
- כמון
- מלח
- פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מניחים בסיר רחב את הפטרוזיליה, מעליה את הבצל, הגזר, העגבניות והשום.
- 2. מסדרים את השקדים בסיר, מכסים במים, מתבלים בפפריקה, כמון מלח ופלפל על פי הטעם.
- 3. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
- 4. מכפים את הקצף, ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.