- 1. מכינים את הקוסקוס - מניחים את הקוסקוס המוכן לפי הוראות היצרן. או במידה ומחליטים לעשות את הקוסקוס לבד יש להרטיב את גרעיני הסולת במים קרים ובעזרת הידיים להספיג את המים בגרעינים ולמנוע גושים, מאדים את הקוסקוס מעל מים רותחים עם זנגוויל טרי, מלח ופלפל למשך חצי שעה ללא מכסה. הופכים את הקוסקוס למגש רחב, יוצקים מעט מים קרים, מלח וקינמון. מערבבים את הכל בעדינות ומחזירים לאידוי נוסף של עוד 15 דקות.
-
- 2. מרתיחים בסיר יין אדום, הל, פרחי אניס, עלי דפנה, פלפל אנגלי ובצלי השלוט, מוסיפים סוכר עד שהיין האדום מאבד מהחמיצות, ממשיכים לבשל עד שהיין מצטמצם והופך לסירופ. במידה והבצלים רכים מוציאים אותם שיתקררו ומסננים את הסירופ.
-
- 3. מכניסים את שקדי העגל לציר הירקות (כשהוא קר) עם מעט חומץ, מביאים לרתיחה, כאשר שקדי העגל רכים מוצאים אותם מהנוזל למי קרח למספר שניות.
-
- 4. ממיסים את החמאה במחבת עם מעט שמן ומקפיצים את קוביות התפוחים עד לגוון צהוב, מוסיפים מעט סוכר וקינמון וממשיכים להקפיץ עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקוסקוס וחלק מסירופ היין, מערבבים את הכל עד שכל המרכיבים מתחברים לקוסקוס כהה עם תפוחי העץ.
-
- 5. מחממים מחבת שמן, מקמחים את שקדי העגל המבושלים עם קמח, מלח ופלפל לבן ומטגנים עד השחמה. מניחים את שקדי העגל על הקוסקוס ומקשטים בבצלי השאלוט וסירופ היין.