קרפצ'יו פילה בקר בשמן זית
מתכון של קייטרינג שקדים באדיבות שמן זית "חלוצה", למנה קלאסית ואלגנטית במיוחד, שכל כך קל להכין בבית. התוצאה מרהיבה לעין ולחך.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גר' פילה בקר איכותי לא מומלח
- 6 עלי בזיליקום טרי חתוכים דק מאוד
- 3 כפות שמן זית איכותי
- כף גבינת פרמזן
- מלח, פלפל שחור גרוס
- מיץ מ - 1 לימון, מסונן
- גרידה מ- 1 לימון
- קומץ עלעלי בייבי
אופן ההכנה
- 1. פורסים את הפילה דק עד כמה שאפשר.
- 2. מניחים את הבשר בין 2 שקיות ניילון קטנות ומשטחים אותו בעזרת פטיש בשר.
- 3. מניחים את הפרוסות זו על יד זו על גבי צלחת עד שתחתיתה מכוסה.
- 4. מברישים במיץ לימון. מפזרים באחידות מלח (לא יותר מדי)
- ופלפל גרוס טרי.
- 5. משהים את הבשר במרינדה למשך 2 דקות.
- 6. יוצקים את שמן הזית באחידות על גבי כל הבשר.
- 7. מפזרים את גבינת הפרמזן.
- 8. מערבבים את עלעלי הבייבי עם מעט מאוד שמן זית וגרידת הלימון ומניחים במרכז הצלחת. מגישים.