מתכונים חמים

אסאדו בגלייז רימונים

מנת בשר אסאדו צלוי ומשובח ברוטב רימונים

מתכון מאת: ,מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

(עמית טרפוצניק

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • 1/2 1 קילו אסאדו (שפונדרה)
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 10 שיני שום שלמות
  • 5 ענפי רוזמרין
  • מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי
  • 1 ליטר מיץ רימונים
  • 1/2 כוס רכז רימונים
  • להגשה:
  • גרגרי רימונים
  • מעט רוזמרין קצוץ דק-דק
  • מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
  • קוסקוס/ בורגול/ אורז

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר ברזל גדול (כזה שיכול להיכנס לתנור) עם שמן וסוגרים את הנתח 10 דקות עד להשחמה יפה מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.
  • 2. מוסיפים לסיר בצל, גזר ושום, מוסיפים רוזמרין, מלח ופלפל ומטגנים יחד עד להזהבה. יוצקים מיץ רימונים ורכז רימונים, מערבבים יחד.
  • 3. מחזירים את הבשר לסיר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעה. מעבירים לתנור להשלמת ההכנה למשך שלוש-שלוש וחצי שעות נוספות, מדי שעה הופכים את הנתח בתוך הרוטב, אם נדמה לכם שחסרים נוזלים מוסיפים מים. מבשלים עד שהכל רך מאוד.
  • 4. מגישים מיד או מכינים מראש ומחממים ברוטב. כדאי להגיש על מצע של קוסקוס, בורגול או אורז עם גרגרי רימונים, רוזמרין, מלח ופלפל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully