אסאדו בגלייז רימונים
מנת בשר אסאדו צלוי ומשובח ברוטב רימונים
(עמית טרפוצניק)
מחשבון המרות
- ל-8 מנות:
- 1/2 1 קילו אסאדו (שפונדרה)
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים חתוכים גס
- 2 גזרים חתוכים גס
- 10 שיני שום שלמות
- 5 ענפי רוזמרין
- מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי
- 1 ליטר מיץ רימונים
- 1/2 כוס רכז רימונים
- להגשה:
- גרגרי רימונים
- מעט רוזמרין קצוץ דק-דק
- מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
- קוסקוס/ בורגול/ אורז
- 1. מחממים סיר ברזל גדול (כזה שיכול להיכנס לתנור) עם שמן וסוגרים את הנתח 10 דקות עד להשחמה יפה מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.
- 2. מוסיפים לסיר בצל, גזר ושום, מוסיפים רוזמרין, מלח ופלפל ומטגנים יחד עד להזהבה. יוצקים מיץ רימונים ורכז רימונים, מערבבים יחד.
- 3. מחזירים את הבשר לסיר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעה. מעבירים לתנור להשלמת ההכנה למשך שלוש-שלוש וחצי שעות נוספות, מדי שעה הופכים את הנתח בתוך הרוטב, אם נדמה לכם שחסרים נוזלים מוסיפים מים. מבשלים עד שהכל רך מאוד.
- 4. מגישים מיד או מכינים מראש ומחממים ברוטב. כדאי להגיש על מצע של קוסקוס, בורגול או אורז עם גרגרי רימונים, רוזמרין, מלח ופלפל.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה