- 1. האסאדו: מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 2. מורחים היטב את הבשר בתבלינים ושמן הסית, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה, מניחים מעל את עשבי התיבול ואופים בתנור במשך 30 דקות, עד השחמה קלה.
-
- 3. מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור. פורסים נייר אלומיניום על משטח נקי, מניחים עליו את נייר האפיה עם הבשר ועוטפים היטב. מנמיכים את התנור ל-150 מעלות ואופים במשך .3 שעות נוספות, או עד שהבשר נימוח ורך לחלוטין. מוציאים מהתנור ונותנים לבשר להצטנן לטמפרטורת החדר. ניתן לשמור אותו בקופסה סגורה במקרר עד היציאה למנגל (נשמר בקירור 3-4 ימים).
-
- 4.הכנת הרוטב: שמים את כל המצרכים בסיר קטן, מביאים לסף רתיחה ומבשלים כ- 10 דקות, על להבה נמוכה מאוד, עד שמתקבל רוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח או סוכר לפי הטעם. הרוטב נשרף בקלות לכן חשוב להשגיח עליו ולבחוש אותו לעתים תכופות. מצננים לטמפרטורת חדר. הרוטב נשמר בקירור שבוע.
-
- 5.תפוחי האדמה: מניחים את תפוחי האדמה בסיר רחב, מכסים במים חמים וממליחים היטב. מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה בינונית למשך כ- 30 דקות, או עד ריכוך של תפוחי האדמה, מסננים, מייבשים ומצננים למשך כ- 10 דקות. לוחצים קלות על כל תפוח אדמה, על מנת למחוץ אותם מעט ולבקע את הקליפה. ניתן להכין בבית יומיים מראש.
-
- 6.סיום המנה על המנגל: מעבירים את תפוחי האדמה למחבת רחבה וכבדה עם שמן הזית והעשבים, מניחים ישירות על המנגל ומשחימים היטב כ- 5 דקות מכל צד. במקביל מניחים את האסאדו על המנגל החם ומברישים את הבשר ברוטב עד לקבלת צבע שחום ויפה. מגישים מיד עם עוד רוטב בצד ועשבי תיבול שאוהבים