- 1. מתחילים עם השעועית, אותה מעבירים לסיר יחד עם הבצל, הגזר, השום ועשבי התיבול. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומכפים את קצף הבישול. מבשלים שלושת רבעי השעה בסיר מכוסה ומסירים מהאש.
-
- 2. בינתיים קוצצים במעבד מזון את חומרי המרינדה ומורחים בהם היטב את נתחי הבשר. ממתינים שעה.
-
- 3. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר הגדול ומשחימים בו את נתחי הבשר בקבוצות קטנות על מנת לא לקרר את השמן. את הבשר השחום שומרים בצד.
-
- 4. מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה, ותוך כדי משפשפים בכף עץ את תחתית הסיר. מוסיפים את היין ומניחים לו להתאדות מעט. מוסיפים את העגבניות ואת עשבי התיבול, ממליחים ומפלפלים ומביאים לרתיחה. מבשלים רבע שעה.
-
- 5. מחזירים לסיר את נתחי הבשר. מוסיפים את תכולת הסיר עם השעועית. מטלטלים את הסיר ומערבבים בעדינות. אם חסרים נוזלים, מוסיפים ציר עוף או מים עד לכיסוי נדיב. מביאים לרתיחה.
-
- 6. מכסים בנייר אלומיניום ומהדקים היטב. מעבירים את הסיר לתנור שחומם ל180 מעלות. צולים חצי שעה ומנמיכים את חום התנור למינימום, רצוי 100 מעלות או פחות. צולים כל הלילה בלי לפתוח את התנור.
-
- 7. אחרי 12 שעות צלייה, מכבים את התנור. מוציאים את הסיר מהתנור ממש לפני הארוחה.
-
- 8. פטנט - יידע כל מי שרוצה לאלתר, כי מותר להוסיף לסיר שנכנס לתנור כמה תפוחי אדמה קלופים. זה יהפוך את הצלי הזה לצ'ולנט של ממש.