וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלי שפונדרה ושעועית

חיים כהן וחברו הטוב, ד"ר אלי לנדאו מציגים את הגרסה שלהם לחמין, וכהרגלם, הם לא מקמצים במרכיבים: שפונדרה טרייה, שעועית, הרבה בצלים, וכמובן - עושר רב של עשבי תיבול.

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .

תבשיל שפונדרה עם שעועית לבנה וירקות שורש. אפיק גבאי,
תבשיל שפונדרה עם שעועית לבנה וירקות שורש/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • נתח של 3 ק"ג לפחות ‏(רצוי 4 ואפילו יותר - לא לדאוג, הכל ייאכל‏) של שפונדרה עם עצמות הצלע ‏(זו המכונה אסאדו‏) חתוך לרוחבו ‏(החתכים מפרידים בין הצלעות‏) לנתחים גדולים
  • 1/2 ק"ג שעועית יבשה מושרית ליממה במים קרים
  • לבישול השעועית:
  • 2 גזרים פרוסים עבה
  • בצל בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • כף עלי טימין
  • כפית מחטי רוזמרין
  • 2 עלי מרווה
  • למרינדה:
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • גרידת לימון
  • כף עלי טימין
  • כפית עלי רוזמרין
  • מיץ מסונן של חצי לימון
  • חצי כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
  • לצלי:
  • 3 בצלים פרוסים דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • כף עלי טימין
  • כפית מחטי רוזמרין
  • כוס יין אדום יבש
  • 1/2 ק"ג עגבניות מרוסקות בפומפייה
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
  • ציר עוף או מים לכיסוי

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים עם השעועית, אותה מעבירים לסיר יחד עם הבצל, הגזר, השום ועשבי התיבול. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומכפים את קצף הבישול. מבשלים שלושת רבעי השעה בסיר מכוסה ומסירים מהאש.
  • 2. בינתיים קוצצים במעבד מזון את חומרי המרינדה ומורחים בהם היטב את נתחי הבשר. ממתינים שעה.
  • 3. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר הגדול ומשחימים בו את נתחי הבשר בקבוצות קטנות על מנת לא לקרר את השמן. את הבשר השחום שומרים בצד.
  • 4. מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה, ותוך כדי משפשפים בכף עץ את תחתית הסיר. מוסיפים את היין ומניחים לו להתאדות מעט. מוסיפים את העגבניות ואת עשבי התיבול, ממליחים ומפלפלים ומביאים לרתיחה. מבשלים רבע שעה.
  • 5. מחזירים לסיר את נתחי הבשר. מוסיפים את תכולת הסיר עם השעועית. מטלטלים את הסיר ומערבבים בעדינות. אם חסרים נוזלים, מוסיפים ציר עוף או מים עד לכיסוי נדיב. מביאים לרתיחה.
  • 6. מכסים בנייר אלומיניום ומהדקים היטב. מעבירים את הסיר לתנור שחומם ל–180 מעלות. צולים חצי שעה ומנמיכים את חום התנור למינימום, רצוי 100 מעלות או פחות. צולים כל הלילה בלי לפתוח את התנור.
  • 7. אחרי 12 שעות צלייה, מכבים את התנור. מוציאים את הסיר מהתנור ממש לפני הארוחה.
  • 8. פטנט - יידע כל מי שרוצה לאלתר, כי מותר להוסיף לסיר שנכנס לתנור כמה תפוחי אדמה קלופים. זה יהפוך את הצלי הזה לצ'ולנט של ממש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully