פרושוטו בהכנה ביתית
השף יזהר סהר ממסעדת רוטנברג בקיבוץ גשר מלמד להכין בקלות פרושוטו ביתי על ידי התססה של הבשר במלח ושימורו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג מלח גס או מלח ים גס
- 2 יחידות חזה אווז מנוקה משומן ושטוף
- 1 יחידה כתף גדי /טלה שטוף היטב ומנוגב
- 1/2 ק"ג צוואר עגל (מבקשים מהקצב חתיכה של בשר מס' 2המכונה גם צלעות עורף). נקי, שטוף ויבש
- תחבושת סטרילית
- *כל נתח בחיה הוא טוב להתססה. אני מעדיף נתחים עם פחות שומן, אבל מבחינת טכניקת ההתססה
אופן ההכנה
- 1. קוברים את הבשרים במלח למשך 24 שעות ומניחים בקופסאות אטומות במקרר (אם יצא לכם 48 שעות לא נורא).
- 2. מסירים את המלח, שוטפים ומנגבים היטב. עוטפים את הנתחים בתחבושת סטרילית ומניחים בקופסה במקרר . מדי כמה ימים הופכים את הנתחים על גבם. האווז, מפאת משקלו, יהיה מוכן ראשון. משהו כמו 3 שבועות, הגדי והעגל יצטרכו חודשיים שלושה.
- 3. אחרי הפתיחה פורסים דק דק ונהנים עם טוסט שיפון, פרי טרי וכוסית גראפה, וודקה או עראק.