וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פריקה עם יוגורט קשיו

השף יזהר סהר ממסעדת רוטנברג בקיבוץ גשר מלמד להכין יוגורט מאגוזי קשיו ומגיש לצד פריקה

מתכון מאת: יזהר סהר, מערכת וואלה

תבשיל פריקה עם יוגורט קשיו, מסעדת רוטנברג. נמרוד סונדרס
תבשיל פריקה עם יוגורט קשיו, מסעדת רוטנברג

מצרכים למתכון

  • לפריקה:
  • 500 גרם פריקה שטופה
  • 750 גרם מים
  • בצל אחד. פרוס.
  • שן שום
  • גבעולי תימין
  • ליוגורט קשיו:
  • כוס אגוזי קשיו מושרים לילה בכוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. יוגורט קשיו: מסננים את את הקשיו ממי ההשריה ושומרים אותם. טוחנים את הקשיו במעבד מזון תוך הוספת מי ההשריה לפי הצורך. מכסים בניילון נצמד ונותנים לבקטריה להתחיל לפעול. אחרי 24 שעות טוחנים שוב בבלנדר, מוסיפים מיץ לימון וקצת מלח.
  • 2. הפריקה: בסיר מאדים את הבצל והשום בשמן עד להזהבה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפריקה. משרתח שנית יש להנמיך להבה, מכסים במכסה ולבשל 20 דקות. לתת מנוחה לפריקה ולאוורר את הגרגרים בעזרת כף או מזלג.
  • 3.הגשה: מניחים את הפריקה בקערה. מגישים לידה צלחת עלים ירוקים (חסה, ג'רג'יר, חמציץ, חוביזה, סלרי, חרדל, בזיליקום ונענע) בשמן זית ומלח. מערבבים את העלים בפריקה, מוזגים מהיוגורט ונהנים מאוד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully