טבחה בלקרעה
תבשיל צלעות בקר בבישול ארוך עם דלעת וגרגרי חומוס ברוטב אדום, סמיך ומתובל
טבחה בלקרעה: תבשיל בשר עם דלעת מהמטבח הטריפולטאי (צילום: אסף אמברם)
מחשבון המרות
- כמות: 4-5 מנות
- 1/3 כוס שמן זית
- 750 גרם בשר טרי לתבשיל (מומלץ צלעות או כתף), חתוך לקוביות גדולות
- 2 ראשי שום מפורקים לשיניים ללא הקליפה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 1 כוס גרגרי חומוס מושרים או 2 כוסות חומוס מבושל מוקפא
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 700 גרם (חתיכה גדולה) דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מעל להבה בינונית כ- 2 דקות מכל צד ומוציאים.
- 2. בשמן בו נצרב הבשר, מזהיבים את שיני השום כ-30 שניות מעל להבה בינונית גבוהה.
- 3. יוצקים לסיר עם שיני השום 1/2 כוס מים, מוסיפים את רסק העגבניות, שני סוגי הפפריקה, גרגרי החומוס, הדלעת והקינמון ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
- 4. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
- 5. מבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים או עד שהבשר נימוח. אם רואים שחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים.
- 5. מגישים יחד עם קוסקוס או אורז.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה