וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טבחה בלקרעה

תבשיל צלעות בקר בבישול ארוך עם דלעת וגרגרי חומוס ברוטב אדום, סמיך ומתובל

מתכון מאת: מערכת וואלה

טבחה בלקרעה: תבשיל בשר עם דלעת מהמטבח הטריפולטאי. אסף אמברם,
טבחה בלקרעה: תבשיל בשר עם דלעת מהמטבח הטריפולטאי/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: 4-5 מנות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 750 גרם בשר טרי לתבשיל (מומלץ צלעות או כתף), חתוך לקוביות גדולות
  • 2 ראשי שום מפורקים לשיניים ללא הקליפה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 כוס גרגרי חומוס מושרים או 2 כוסות חומוס מבושל מוקפא
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 700 גרם (חתיכה גדולה) דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מעל להבה בינונית כ- 2 דקות מכל צד ומוציאים.
  • 2. בשמן בו נצרב הבשר, מזהיבים את שיני השום כ-30 שניות מעל להבה בינונית גבוהה.
  • 3. יוצקים לסיר עם שיני השום 1/2 כוס מים, מוסיפים את רסק העגבניות, שני סוגי הפפריקה, גרגרי החומוס, הדלעת והקינמון ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
  • 4. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
  • 5. מבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים או עד שהבשר נימוח. אם רואים שחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים.
  • 5. מגישים יחד עם קוסקוס או אורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully