פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טבחה בלקרעה

      תבשיל צלעות בקר בבישול ארוך עם דלעת וגרגרי חומוס ברוטב אדום, סמיך ומתובל

      7 מדרגים / 3.58 כוכבים

      טבחה בלקרעה: תבשיל בשר עם דלעת מהמטבח הטריפולטאי ( , אסף אמברם)
      טבחה בלקרעה: תבשיל בשר עם דלעת מהמטבח הטריפולטאי ( , אסף אמברם)

      מצרכים

      • כמות: 4-5 מנות
      • 1/3 כוס שמן זית
      • 750 גרם בשר טרי לתבשיל (מומלץ צלעות או כתף), חתוך לקוביות גדולות
      • 2 ראשי שום מפורקים לשיניים ללא הקליפה
      • 1 כף פפריקה חריפה
      • 1 כף פפריקה מתוקה
      • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
      • 1 כוס גרגרי חומוס מושרים או 2 כוסות חומוס מבושל מוקפא
      • 1/2 כפית קינמון טחון
      • 700 גרם (חתיכה גדולה) דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
      • מלח ופלפל לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מעל להבה בינונית כ- 2 דקות מכל צד ומוציאים.
      • 2. בשמן בו נצרב הבשר, מזהיבים את שיני השום כ-30 שניות מעל להבה בינונית גבוהה.
      • 3. יוצקים לסיר עם שיני השום 1/2 כוס מים, מוסיפים את רסק העגבניות, שני סוגי הפפריקה, גרגרי החומוס, הדלעת והקינמון ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
      • 4. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
      • 5. מבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים או עד שהבשר נימוח. אם רואים שחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים.
      • 5. מגישים יחד עם קוסקוס או אורז.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -