קדרת בקר בשורשים ויין
אין דבר יותר מתאים ליום חורף קר מאשר קדירה מהבילה. ואין דבר שיותר מתאים לקדירה מאשר בשר בקר טוב, בקבוק יין טוב, וירקות שורש שסופגים את כל הטעמים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 ק"ג בשר בקר (שייטל) חתוך לקוביות
- 150 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות (לא חובה)
- 100 גר' שזיפים מיובשים
- 4 גזרים קלופים וחתוכים
- 1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך
- 1 קולורבי קלוף וחתוך לקוביות
- 3 בצלים חתוכים לפרוסות
- 5 שיני שום שלמות קלופות
- 2 כוסות יין אדום טעים
- 2 עלי דפנה
- צרור טימין
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות (מי שלא מתעצל כדאי לקלף. מי שמתעצל ישתמש בעגבניות מקופסא)
- קופסא קטנה רסק עגבניות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את הבקר במלח ופלפל.
- 2. מחממים בסיר רחב וכבד את השמן. מזהיבים את קוביות הבקר עד שהן משחימות. מוציאים לקערה.
- 3. לאותו הסיר מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
- 4. מחזירים את הבקר ומסדרים מעליו את כל השורשים.
- 5. מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
- 6. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים.