- 1.מבשלים את הבשר יחד עם גרגרי הפלפל האנגלי בחצי כוס מים, כחצי שעה.
-
- 2.מקררים את הבשר וחותכים לקוביות.
-
- 3.מחממים שמן בסיר ומטגנים את פלחי הבצל והסוכר, עד הזהבה.
-
- 4.מוסיפים את קוביות הבשר, המלח, הכורכום וציר הבקר (או המים).
-
- 5.מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך 30 דקות.
-
- 6.לאחר 30 דקות מוסיפים את השקדים, הצימוקים ואת גרדת התפוז, וממשיכים לבשל למשך 10 דקות נוספות.
-
- בורגול
-
- חומרים ל-10 מנות:
-
- ½ ק"ג בורגול עבה
- 6 כוסות מים
- 3 בצלים גדולים, חתוכים לפלחים דקים
- ½ כוס שמן קנולה
- 1 כף סוכר
- ¼ כפית מלח
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כפית בהרט
-
-
- אופן ההכנה:
- 1. משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך שעה. לאחר שעה מסננים את הבורגול משאריות המים.
-
- 2. בסיר רחב מטגנים בשמן קנולה את פלחי הבצל, ומוסיפים את הסוכר, עד לקבלת גוון חום-זהבהב.
-
- 3. מסננים את הבצל מהשמן, מחזירים את הבצל לסיר, מוסיפים שמן זית ואת הבורגול המושרה.
-
- 4 .מתבלים במלח ובבהרט, ממשיכים לטגן למשך 5 דקות.