בשר טלה מבושל עם שקדים וצימוקים על מצע בורגול

מנה חגיגית של בשר טלה רך על מצע בורגול מתקתק של השף יוסי שטרית ואימו פאני

מתכון מאת: יוסי ופאני שטרית, מערכת וואלה!
בשר טלה על מצע בורכגול של יוסי שטרית

מצרכים

  • ל-10 מנות:
  • ½1 ק"ג בשר טלה
  • 4 גרגרי פלפל אנגלי שלמים
  • 2 בצלים חתוכים לפלחים דקים
  • ½ כף סוכר
  • ½ כוס צימוקים לבנים
  • ½ ליטר ציר בקר או מים
  • ½ כוס שקדים לבנים חצויים
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית כורכום
  • גרדה מתפוז שלם

אופן ההכנה

  • 1.מבשלים את הבשר יחד עם גרגרי הפלפל האנגלי בחצי כוס מים, כחצי שעה.
  • 2.מקררים את הבשר וחותכים לקוביות.
  • 3.מחממים שמן בסיר ומטגנים את פלחי הבצל והסוכר, עד הזהבה.
  • 4.מוסיפים את קוביות הבשר, המלח, הכורכום וציר הבקר (או המים).
  • 5.מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך 30 דקות.
  • 6.לאחר 30 דקות מוסיפים את השקדים, הצימוקים ואת גרדת התפוז, וממשיכים לבשל למשך 10 דקות נוספות.
  • בורגול
  • חומרים ל-10 מנות:
  • ½ ק"ג בורגול עבה
  • 6 כוסות מים
  • 3 בצלים גדולים, חתוכים לפלחים דקים
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 1 כף סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית בהרט
  • אופן ההכנה:
  • 1. משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך שעה. לאחר שעה מסננים את הבורגול משאריות המים.
  • 2. בסיר רחב מטגנים בשמן קנולה את פלחי הבצל, ומוסיפים את הסוכר, עד לקבלת גוון חום-זהבהב.
  • 3. מסננים את הבצל מהשמן, מחזירים את הבצל לסיר, מוסיפים שמן זית ואת הבורגול המושרה.
  • 4 .מתבלים במלח ובבהרט, ממשיכים לטגן למשך 5 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully