וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נודלס שיטאקי ללא גלוטן

אטריות אורז הן פתרון נפלא עבור מי שלא יכול או לא רוצה לאכול קמח לבן, והן שידוך נפלא למוקפץ של פטריות שיטאקי שכולו טעמים מן המזרח.

מתכון מאת: עינת מזור, מערכת וואלה

נודלס ללא גלוטן. דייב שחר
נודלס ללא גלוטן

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 כוס (200 גרם) פטריות שיטאקי מיובשות, או טריות, ללא הרגליים
  • 1 חבילה (200 גרם) אטריות אורז שחורות, או ספגטי מאורז חום, ללא גלוטן
  • 1/4 כוס (80 גרם) דבש
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב סויה תמרי, ללא גלוטן (להשיג בחנויות אסייתיות)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חומץ אורז
  • 2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית שמן שומשום קלוי
  • 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים (החלק ירוק בלבד)
  • 200 גרם אפונת שלג טרייה (או קפואה ומופשרת), פרוסה דק
  • 2 כפות זרעי שומשום קלוי
  • פלפל חריף (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הפטריות המיובשות במים חמים למשך 30 דקות. מסננים ופורסים לפרוסות דקות. אם משתמשים בפטריות טריות אין צורך להשרות ויש לפרוס פחות דק.
  • 2. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ושוטפים במעט מים קרים, למניעת הידבקות. מעבירים לכלי הגשה.
  • 3. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את הדבש, הסויה, החומץ, הג'ינג'ר, השום ושמן השומשום.
  • 4. יוצקים את הרוטב על האטריות. מוסיפים את הפטריות, הבצל הירוק ואפונת השלג, מערבבים היטב, מפזרים את השומשום, ומגישים בקעריות אישיות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully