וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו אפונה טבעוני

במתכון הזה אין טיפת חלב. במקום להשתמש בשמנת או גבינה להסמכה, רוטב הפסטו מעניק את הטוויסט והמרקם הנימוח למנת הריזוטו החגיגית הזאת

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 350 גרם ריזוטו (כוס ו-3/4)
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 300 מ"ל יין לבן (כוס ורבע)
  • 1 ליטר ציר ירקות חם או מים חמים
  • 80 מ"ל שמן זית (1/3 כוס)
  • 1 כפית טימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 זוקיני חצוי ופרוס דק
  • 1 כוס אפונה עדינה (אפשר קפואה)
  • לפסטו:
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 1 שן שום
  • 50 גרם צנוברים
  • כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון מכינים פסטו פטרוזיליה. טוחנים את הפטרוזיליה, השום, הצנוברים וכוס שמן הזית למחית חלקה.
  • 2. במקביל, מחממים שמן זית ומטגנים בצל קצוץ. מביאים את הבצל לשקיפות ומוסיפים את האורז.
  • 3. עוטפים את האורז שמן, ומוסיפים מלח, פלפל שחור ומערבבים.
  • 4. בזמן שהאורז מתחמם מחממים את הציר.
  • 5. כשהאורז חם מוסיפים יין לבן, ומחכים שיצטמצם תוך כדי ערבוב.
  • 6. כשהיין נעלם ונבלע בריזוטו מוסיפים ציר ירקות. מצקת אחת בכל פעם, מערבבים כל הזמן. ברגע שהנוזל מהמצקת נבלע ממשיכים בערבוב. התהליך אורך כ-20 דקות.
  • 7. מוסיפים בחמש הדקות האחרונות של הבישול אפונה ירוקה וזוקיני.
  • 8. לאחר שהאורז מתרכך אך עדיין נגיס במרקמו, מסירים מהאש, מוסיפים פסטו ומגישים.
  • ריזוטו זנב שור וארטישוק

  • רוטב פסטו משודרג

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • טחינה דלעת כתומה

  • נודלס עם רוטב מושלם

  • אורז כרובית בלי פחמימות

  • קציצות עיראקיות של סבתא

  • תבשיל קארי עדשים וירקות

  • לביבות פרסה

  • מנה שהיא ארוחה שלמה: אורז עם תרד וחומוס

  • לוביה בשמן זית, שום ולימון

  • ירקות שורש כבושים

  • תבשיל לוביה בעגבניות ובצל

  • תפוחי אדמה מושלמים במחבת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully