- 1. במעבד מזון מכינים פסטו פטרוזיליה. טוחנים את הפטרוזיליה, השום, הצנוברים וכוס שמן הזית למחית חלקה.
-
- 2. במקביל, מחממים שמן זית ומטגנים בצל קצוץ. מביאים את הבצל לשקיפות ומוסיפים את האורז.
-
- 3. עוטפים את האורז שמן, ומוסיפים מלח, פלפל שחור ומערבבים.
-
- 4. בזמן שהאורז מתחמם מחממים את הציר.
-
- 5. כשהאורז חם מוסיפים יין לבן, ומחכים שיצטמצם תוך כדי ערבוב.
-
- 6. כשהיין נעלם ונבלע בריזוטו מוסיפים ציר ירקות. מצקת אחת בכל פעם, מערבבים כל הזמן. ברגע שהנוזל מהמצקת נבלע ממשיכים בערבוב. התהליך אורך כ-20 דקות.
-
- 7. מוסיפים בחמש הדקות האחרונות של הבישול אפונה ירוקה וזוקיני.
-
- 8. לאחר שהאורז מתרכך אך עדיין נגיס במרקמו, מסירים מהאש, מוסיפים פסטו ומגישים.