מנזלה –תבשיל חומוס וחצילים

תבשיל חאלבי אמיתי ופיקנטי, מושלם עבור צמחונים (או טבעונים): שכבות עם קישוא בלאדי, חציל, חומוס, וכמובן - שפע תבלינים, המוגש עם יוגורט.

מתכון מאת: אור ברי ורועי ענתבי, מערכת וואלה!
מנות לפסח של ברטי. אפיק גבאי
מנות לפסח של ברטי

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • 2 בצלים לבנים קצוצים דק
  • 6 שיני שום קלופות
  • 3 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
  • פלפל צ'ילי ירוק חריף חתוך גס
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 4 חצילים קלופים ופרוסים לרוחב בעובי של 1/2 ס"מ
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
  • 3 עלי דפנה
  • 4 גרגירי פלפל אנגלי
  • כפית בהרט
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית חוויאג'
  • סוכר, מלח ופלפל
  • 4 כוסות מים
  • שמן זית
  • להגשה:
  • יוגורט כבשים

אופן ההכנה

  • 1. מפזרים מלח דק על פרוסות החציל ומניחים את החציל עם המלח למשך שעה וחצי-שעתיים.
  • 2. מטגנים במחבת עם שמן זית את פרוסות החציל עד להזהבה.
  • 3. מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל, השום, הקישוא והצ'ילי ומניחים בקערה בצד.
  • 4. מסדרים בסיר רחב ונמוך פרוסות חצילים, מפזרים את תערובת הירקות. מוסיפים מעט עגבניות קצוצות ואת גרגירי החומוס ומכסים בשכבה נוספת של חצילים. מתבלים בין השכבות עם התבלינים. יוצרים שתי שכבות לפחות. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  • 5. מבשלים על להבה נמוכה כשעה.
  • 6. טועמים את התבשיל ומתקנים תיבול לפי הטעם. מגישים לצד היוגורט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully