סלקים במילוי ירקות שורש ועדשים
מנה בריאה במיוחד של סלקים מאודים במילוי ירקות שורש ועדשים שחורות, ששוחים ברוטב רימונים חמוץ-מתוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 סלקים:
- 10 סלקים בינונים יפים ועגולים, קלופים
- למילוי:
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 שומר קטן קצוץ דק
- 1 גזר קלוף וקצוץ דק
- 1 שורש סלרי קלוף וקצוץ דק
- 1 שן שום פרוסה
- קמצוץ צ'ילי
- 1/2 כוס עדשים שחורות
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1 כף סילאן
- 1 כף צלפים
- 2 כפות סויה
- 1 כף רכז רימונים
- לרוטב:
- 1/2 כוס מיץ רימונים סחוט
- 1/4 כוס מיץ גזר סחוט
- 1/4 כוס יין אדום
- 1/4 כוס מיץ תפוחים סחוט
- 1 כף סילאן
- 1 כף רכז רימונים
- קורט מלח, פלפל שחור וצ'ילי
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל מרכיבי רוטב הרימונים בסיר ומצמצמים לחצי כמות עד שמעט מסמיך. טועמים תיבול ומניחים בצד.
- 2. בסלסלת אידוי גדולה מאדים את הסלקים הקלופים עד רכות, בערך 30-40 דקות.
- 3. מאדים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום, הצ'ילי וכל ירקות השורש החתוכים ומטגנים עוד כשתי דקות.
- 4. מוסיפים את העדשים השחורות והיין הלבן ומצמצמים לחצי כמות.
- 5. מוסיפים סילאן, צלפים, רכז רימונים, וסויה ומים עד כיסוי.
- 6. מבשלים עד שהעדשים מתרככות אך לא נמעכות, בערך 20-30 דקות.
- 7. מורידים מהאש וממלאים את הסלקים המאודים.
- 8. מגישים עם רוטב רימונים.