פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלק צלוי ממולא בסלט חיטת קמוט ועדשים ירוקות

      סלטון של חיטת קמוט עם עדשים ירוקות, לימון ורכז רימונים, ימלא סלקים שנצלו היטב בתנור, התרככו ורוקנו. מנה ראשונה אלגנטית, בריאה וטבעונית

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום הפקה ובימוי: prima films

      מצרכים

      • ל-6-8 מנות:
      • 6-8 סלקים קטנים או בינוניים
      • 1 ק"ג מלח גס
      • 1 חבילה חיטת קמוט, מבושלת לפי הוראות היצרן
      • 100 גרם (כ-1/2 כוס) עדשים ירוקות שטופות (אפשר להשרות במי ברז למשך שעה עד לילה)
      • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
      • מיץ מ-1/2 לימון
      • 1 כף רכז רימונים
      • מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
      • שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1.מחממים תנור ל-150 מעלות.
      • 2.שוטפים היטב את הסלקים השלמים, על קליפתם. מייבשים ועוטפים בשמן זית ומלח גס. מפזרים מלח גס גם על תבנית שרופדה בנייר אפייה, ומניחים עליו את הסלקים. מכסים בנייר כסף וצולים במשך כשעה וחצי, עד שהסלקים רכים לחלוטין. מוציאים ומצננים מעט.
      • 3.מכניסים את העדשים לסיר, מכסים במים בנדיבות, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל אש נמוכה כ-40 דקות, עד שהעדשים רכות אך עדיין נגיסות.
      • 4. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את החיטה והעדשים המבושלות. מוסיפים מיץ לימון, רכז רימונים, שמן זית ופטרוזיליה. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מניחים למשך 5 דקות לספיגת הטעמים.
      • 5. ממלאים את הסלקים: חותכים לרוחב את חלקם העליון של הסלקים, שישמש כ"מכסה". באמצעות סכין חדה או כף פריזיאן מרוקנים בעדינות את הסלק. ממלאים את בסלט החיטה והעדשים, מזלפים מעט שמן זית, ומניחים מעל את ה"מכסה".
      • ניתן לחמם כמה דקות בתנור לפני ההגשה.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -