- 1.מחממים תנור ל-150 מעלות.
-
- 2.שוטפים היטב את הסלקים השלמים, על קליפתם. מייבשים ועוטפים בשמן זית ומלח גס. מפזרים מלח גס גם על תבנית שרופדה בנייר אפייה, ומניחים עליו את הסלקים. מכסים בנייר כסף וצולים במשך כשעה וחצי, עד שהסלקים רכים לחלוטין. מוציאים ומצננים מעט.
-
- 3.מכניסים את העדשים לסיר, מכסים במים בנדיבות, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל אש נמוכה כ-40 דקות, עד שהעדשים רכות אך עדיין נגיסות.
-
- 4. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את החיטה והעדשים המבושלות. מוסיפים מיץ לימון, רכז רימונים, שמן זית ופטרוזיליה. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מניחים למשך 5 דקות לספיגת הטעמים.
-
- 5. ממלאים את הסלקים: חותכים לרוחב את חלקם העליון של הסלקים, שישמש כ"מכסה". באמצעות סכין חדה או כף פריזיאן מרוקנים בעדינות את הסלק. ממלאים את בסלט החיטה והעדשים, מזלפים מעט שמן זית, ומניחים מעל את ה"מכסה".
-
- ניתן לחמם כמה דקות בתנור לפני ההגשה.