וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל טופו ואצות

נלי קרפנר, מהמטבח של נלי ביפו, מכינה יג'יקי- אצת ים עשירה בסידן, המאזנת את רמת הסוכר בדם ומסייעת בהורדת הכולסטרול

מתכון מאת: נלי קרפנר, מערכת וואלה

טופו אצות של נלי קרפנר. נמרוד סונדרס
טופו אצות של נלי קרפנר

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
  • ½ כוס אצות הישיקי
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1 כף חומץ אורז חום
  • 1 כף מירין
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר
  • מיץ מ-½ תפוז
  • גרידה מ- ½ תפוז
  • 6 אספרגוסים

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האצות במים קרים כ-15 דקות, ומסננים.
  • 2. מאדים את גבעולי האספרגוס. מסירים את השליש התחתון של האספרגוס (אם הגבעולים עבים, קולפים אותם בעדינות), ומעבירים לסיר עם מי מלח רותחים. מבשלים 3 דקות, מסירים מהאש ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול ולשמירה על הצבע הירוק.
  • 3. מערבבים את הג'ינג'ר, הסויה, חומץ האורז, המירין ומיץ התפוז, ומשרים בתערובת את קוביות הטופו למשך כחצי שעה.
  • 4. מעבירים את הטופו והנוזלים למחבת, ומקפיצים יחד עם האצות למשך 10 דקות (ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך). מכבים את האש.
  • 5. מוסיפים את גרידת התפוז, שמן השומשום והאספרגוס המאודה.
  • 6. נותנים לתבשיל לנוח מספר דקות, על מנת שכל הטעמים ייספגו.
  • 7. מפזרים מעל הכל בצל ירוק קצוץ, ומגישים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully