פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל טופו ואצות

      נלי קרפנר, מהמטבח של נלי ביפו, מכינה יג'יקי- אצת ים עשירה בסידן, המאזנת את רמת הסוכר בדם ומסייעת בהורדת הכולסטרול

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טופו אצות של נלי קרפנר (נמרוד סונדרס)
      טופו אצות של נלי קרפנר (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
      • ½ כוס אצות הישיקי
      • 2 כפות סויה
      • 2 כפיות שמן שומשום
      • 1 כף חומץ אורז חום
      • 1 כף מירין
      • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
      • 1 כף ג'ינג'ר מגורר
      • מיץ מ-½ תפוז
      • גרידה מ- ½ תפוז
      • 6 אספרגוסים

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את האצות במים קרים כ-15 דקות, ומסננים.
      • 2. מאדים את גבעולי האספרגוס. מסירים את השליש התחתון של האספרגוס (אם הגבעולים עבים, קולפים אותם בעדינות), ומעבירים לסיר עם מי מלח רותחים. מבשלים 3 דקות, מסירים מהאש ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול ולשמירה על הצבע הירוק.
      • 3. מערבבים את הג'ינג'ר, הסויה, חומץ האורז, המירין ומיץ התפוז, ומשרים בתערובת את קוביות הטופו למשך כחצי שעה.
      • 4. מעבירים את הטופו והנוזלים למחבת, ומקפיצים יחד עם האצות למשך 10 דקות (ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך). מכבים את האש.
      • 5. מוסיפים את גרידת התפוז, שמן השומשום והאספרגוס המאודה.
      • 6. נותנים לתבשיל לנוח מספר דקות, על מנת שכל הטעמים ייספגו.
      • 7. מפזרים מעל הכל בצל ירוק קצוץ, ומגישים

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -