תבשיל כבש עם ארטישוק ירושלמי
מתכון באדיבות מפעלי חבל מעון בנגב המערבי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג כתף כבש
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לטבעות
- 2 כוסות מים
- 1 כוס ציר בשר
- טימין טרי
- 4 גזרים חתוכים לטבעות גסות
- 5 בצלים חתוכים לטבעות
- מלח ופלפל
- מעט שמן
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבשר לקוביות של 2 ס"מ ומשחימים במעט שמן בסיר בינוני.
- 2. במחבת נפרדת מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הגזר והטימין ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מעבירים את הירקות לסיר עם הבשר וכן את ציר הבשר והמים.
- 3. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כשעה ורבע בסיר מכוסה.
- 4. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות נוספות.