תבשיל כבש עם ארטישוק ירושלמי
מתכון באדיבות מפעלי חבל מעון בנגב המערבי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג כתף כבש
 - 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לטבעות
 - 2 כוסות מים
 - 1 כוס ציר בשר
 - טימין טרי
 - 4 גזרים חתוכים לטבעות גסות
 - 5 בצלים חתוכים לטבעות
 - מלח ופלפל
 - מעט שמן
 
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבשר לקוביות של 2 ס"מ ומשחימים במעט שמן בסיר בינוני.
 - 2. במחבת נפרדת מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הגזר והטימין ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מעבירים את הירקות לסיר עם הבשר וכן את ציר הבשר והמים.
 - 3. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כשעה ורבע בסיר מכוסה.
 - 4. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות נוספות.
 
