סלט טונה אדומה בוויניגרט הדרים
טונה אדומה אוהבת מאוד טעמים חמוצים, ועל כן המתכון של ה"ספידו-בר" בתל אביב מושלם, במיוחד ליום קיץ חם: הוויניגרט הדרים משלים את טעמה של הטונה, מבלי להשתלט על המנה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לסלט:
- תערובת עלי בייבי
- פלפל קלוי המושרה בשמן, לימון סחוט ותימין
- עגבניות שרי
- זיתים שחורים מגולענים
- תערובת של אגוזי מלך גרוסים, גרעיני חמנייה וצימוקים
- "סטייק" טונה אדומה
- לוויניגרט הדרים:
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
- 1/3 כוס חומץ בלסמי
- 1/2 1 כוס שמן זית
- 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
- ½ כף שמן סומסום
- 1 כף סילאן (דבש תמרים)
- מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הסלט: צורבים במחבת טונה ממולחת ומפולפלת משני הצדדים כך שתשאר אדומה במרכזה.
- 2. מניחים בצלחת תערובת בייבי, עגבניות שרי ורצועות פלפלים קלויים.
- 3. מפזרים מעל תערובת אגוזים וצימוקים ויוצקים מרוטב הוויניגרט. פורסים את הטונה לפרוסות דקות ומניחים על הסלט.
- 4. מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים במערבל ומתקנים תיבול. מוסיפים לסלט.