מתכונים חמים

סלט טונה אדומה בוויניגרט הדרים

טונה אדומה אוהבת מאוד טעמים חמוצים, ועל כן המתכון של ה"ספידו-בר" בתל אביב מושלם, במיוחד ליום קיץ חם: הוויניגרט הדרים משלים את טעמה של הטונה, מבלי להשתלט על המנה.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

סלט טונה צרובה (צילום: יח"צ, דניאל לילה)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לסלט:
  • תערובת עלי בייבי
  • פלפל קלוי המושרה בשמן, לימון סחוט ותימין
  • עגבניות שרי
  • זיתים שחורים מגולענים
  • תערובת של אגוזי מלך גרוסים, גרעיני חמנייה וצימוקים
  • "סטייק" טונה אדומה
  • לוויניגרט הדרים:
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס חומץ בלסמי
  • 1/2 1 כוס שמן זית
  • 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
  • ½ כף שמן סומסום
  • 1 כף סילאן (דבש תמרים)
  • מלח פלפל לפי הטעם
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הסלט: צורבים במחבת טונה ממולחת ומפולפלת משני הצדדים כך שתשאר אדומה במרכזה.
  • 2. מניחים בצלחת תערובת בייבי, עגבניות שרי ורצועות פלפלים קלויים.
  • 3. מפזרים מעל תערובת אגוזים וצימוקים ויוצקים מרוטב הוויניגרט. פורסים את הטונה לפרוסות דקות ומניחים על הסלט.
  • 4. מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים במערבל ומתקנים תיבול. מוסיפים לסלט.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully