פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      צ'יראשי סושי

      מאכל יפני שכולל את כל מרכיבי הסושי, כולל תוספות, לא כולל גילגול

      4 מדרגים / 3.39 כוכבים

      צ'יראשי סושי (נמרוד סונדרס)
      צ'יראשי סושי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל3-4 מנות:
      • 1 כוס אורז מלא
      • 4 כפות חומץ אורז
      • 1 כפית סוכר
      • קורט מלח
      • 1 גזר חתוך למקלות דקים
      • 2 פטריות שיטאקה טריות (אפשר גם שמפיניון או כל סוג שאוהבים)
      • 1 אבוקדו חתוך לקוביות
      • 1 כוס אפונת שלג או שעועית ירוקה
      • 1 מלפפון
      • חופן אצות וואקמה מיובשות
      • 1/2 כוס פרחי ברוקולי
      • רוטב סויה להגשה

      אופן ההכנה

      • 1. את האורז המלא מומלץ להשרות כשעה לפני הבישול כדי לקצר את זמן הבישול עצמו ולאחר מכן לשטוף מספר פעמים תחת מים זורמים.
      • 2. מעבירים את האורז המושרה לסיר ומכסים במים עד לגובה 2-3 ס"מ מעל פני האורז. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ-30 דקות עד שמתרכך.
      • 3. בסיר קטן מחממים חומץ אורז ומוסיפים כפית שטוחה של סוכר ומעט מלח, מבשלים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את התחמיץ לאורז המוכן ונותנים להתקרר.
      • 4. בינתיים מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים וחולטים במים רותחים למספר דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מים וקרח על מנת לעצור את הבישול. כך עושים גם לשעועית הירוקה. הרעיון הוא שהירקות יישארו קראנצ'יים אבל לא נאים לגמרי.
      • 5. חותכים את הגזר למקלות דקיקים ואת המלפפונים והאבוקדו לקוביות.
      • 6. את אצות הוואקמה משרים במים עד שהן מתרככות, מוציאים וסוחטים ממים עודפים. את הפטריות מנקים עם מטלית לחה וחותכים לפרוסות. אפשר גם להקפיץ קלות על מחבת עם מעט שמן קנולה.
      • 7. מערבבים את האורז עם הירקות והאצות, מתבלים במעט רוטב סויה ומגישים.

      עוד מתכוני אורז

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -