סלט דג מלוח עם שעועית לבנה
דורעם גונט עם מתכון נהדר של סלט דג מלוח, כשהמרקם הרך של השעועית והדג מתקשרים זה לזה, וטעמיהם השונים משתלבים היטב ויוצרים סלט טעים ומעניין.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 כוס שעועית לבנה יבשה גדולה, מושרית לילה במים עם חצי כפית סודה לשתייה
- 3 כפות מיונז, רצוי מתוצרת בית
- 1 כף מיץ לימון
- 3 דגי מטיאס או הרינג, מעושנים או מומלחים, חתוכים לרצועות בעובי כס"מ
- 1 ביצה קשה, מגוררת, מעוכה במזלג או חתוכה לקוביות זעירות
- בצל קטן, קלוף וחתוך לקוביות זעירות
- עלים משני ענפי טרגון
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מסננים את השעועית ממי ההשריה. מבשלים בסיר מכוסה עם מים טריים, עד שהשעועית רכה אך אינה מתפוררת (שעה עד שעה וחצי).
- 2. מסננים ממי הבישול, מצננים ומערבבים עם יתר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חמים, פושר או קר, עם לחם טוב.