- 1. מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח. במקביל מכינים בקערה מי קרח.
-
- 2. טורפים במיקסר ביצים וריקוטה, מוסיפים את הקמח, המלח והפלפל, הטימין והלימון, וכשהתערובת מתאחדת, מוסיפים את המים הקרים.
-
- 3. מעבירים חלק מהתערובת דרך מסננת, בעזרת מרית, לתוך המים הרותחים. מבשלים את השפצלה כדקה, ומצננים במי הקרח שבקערה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
-
- 4. מכינים את רוטב החמאה: ממיסים במחבת 50 גרם חמאה ומטגנים בה בצל, מרווה ושום עד הזהבה.
-
- 5. מוסיפים את היין והחומץ ומצמצמים יחד, עד שנשאר 1/3 מכמות הנוזל. מתבלים במלח ופלפל.
-
- 6. מורידים מהאש וטורפים פנימה את שארית החמאה הקרה. מתקנים תיבול.
-
- 7. מכינים את הדג: מייבשים את הדג היטב בעזרת מגבת או נייר סופג. מתבלים במלח ופלפל. יוצקים שמן זית למחבת (עדיף טפלון), ומחממים את המרווה והשום.
-
- 8. כשהשמן חם אך השום לא נשרף, מניחים את הדגים כשהעור על המחבת. מטגנים כ-2 דקות, והופכים בזהירות. מטגנים 2 דקות נוספות, ושוב הופכים. מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים 4 דקות נוספות.
-
- 9. מטגנים את השפצלה במחבת עד הזהבה. מוסיפים לשפצלה תרד ואת רוטב החמאה. מערבבים היטב ומחלקים לצלחות.
-
- 10. הגשה: מניחים מעל השפצלה 2 פילטים של דג, כשהעור כלפי מעלה. מגישים חם.