פילה דג ים ביוזו על מצע אספרגוס

עדינות, טעמים מובחנים והרבה אסתטיקה: השף גיא בן אשר ממסעדת "גאיה" מכין פילה של דג מוסר ים עם נגיעות של יוזו, ומגיש את הכל על מצע של אספרגוסים חלוטים.

מתכון מאת: גיא בן אשר, מערכת וואלה!
פילה דג על מצע אספרגוס

מצרכים

  • חבילת אספרגוס (15 גבעולים)
  • פילה דג ים- 4 יח' (מוסר / לוקוס / פרידה / אינטיאס)
  • יוזו, מיץ לימון יפני (ניתן להשיג בחנויות בישול או מכולות שמוכרות מוצרים אסייתים)
  • סומסום שחור
  • שן ג'ינג'ר
  • שן שום
  • שמן זית
  • צנוניות פרוסות דק

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב: במעבד מזון מערבבים 4 כפות יוזו, שן ג'ינג'ר, שן שום, מלח ופלפל ומזלפים באטיות כחצי כוס שמן זית.
  • חולטים את האספרגוס במים רותחים (כ-10 שניות) ומצננים מיד במי קרח.
  • 2. מלהיטים מחבת עם שמן זית, מניחים את הדג עם העור כלפי מטה ומנמיכים את האש. צורבים את הדג עד להלבנה (רגע לפני השחמה כ-10 דק'), הופכים לצד השני לכמה שניות להשחמה ומניחים את הפילה על הצלחת.
  • 3. מחממים את האספרגוס כמה שניות על המחבת (אותה מחבת בה השתמשנו להכנת הדגים), מסדרים את גבעולי האספרגוס מעל הדג ויוצקים את הרוטב מעל. מפזרים סומסום שחור וצנוניות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully