מתכונים חמים

פירושקי במילוי פטריות

סבינה ולדמן מכינה את הסופגניה של הרוסים - בצק פירושקי מטוגן בקראסט פריך במילוי פטריות

מתכון מאת: סבינה ולדמן, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-10-12 כיסונים:
  • לבצק:
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
  • 3 כפות שטחות (30 גרם) סוכר
  • 1/3 (15 גרם) קוביית שמרים טריים
  • כוס (250 מ"ל) ריוויון
  • 1/3 כוס (70 מ"ל) מים
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות (50 גרם) חמאה מומסת או שמן קנולה
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • למילוי:
  • 3 כפות (50 גרם) חמאה
  • 1 בצל פרוס דק
  • 2 חבילות פטריות פרוסות דק
  • מלח ופלפל שחור
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה
  • חרדל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, סוכר, מלח והשמרים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים את הרויון, מים ושמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות.
  • 2. מעבירים לקערה משומנת היטב, מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את הנפח.
  • 3. הכנת המילוי: במחבת גדולה, ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד כ-7 דקות (או עד להזהבה).
  • 4. מגבירים ללהבה גבוהה, ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח והרבה פלפל שחור ומטגנים כ-10 דקות, עד אשר הפטריות מוזהבות ואין נוזלים עודפים במחבת. מורידים מהאש ומקררים.
  • 5. הרכבת המנה: מחלקים את הבצק ל-10 כדורים בקוטר 4-5 ס"מ.
  • 6. משטחים את הבצק לעיגול בקוטר 10 ס"מ. ממלאים בכף גדושה של מילוי ומקפלים לחצי.
  • 7. מהדקים היטב את הקצוות ומעבירים למגש עם נייר פרגמנט. ממשיכים עם יתר כדורי הבצק, ומניחים לרבע שעה להתפחה נוספת.
  • 8. מחממים שמן לחום בינוני (165 מעלות, אם יש לכם מדחום). מטגנים 2-3 כיסונים בכל פעם (יותר מדי כיסונים בשמן, יגמרו לטמפרטורה שלו לרדת), כ3-4 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג. מגישים חם לצד שמנת חמוצה וחרדל או לצד מרק עוף

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully