- 1. הכנת הבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, סוכר, מלח והשמרים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים את הרויון, מים ושמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות.
-
- 2. מעבירים לקערה משומנת היטב, מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את הנפח.
-
- 3. הכנת המילוי: במחבת גדולה, ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד כ-7 דקות (או עד להזהבה).
-
- 4. מגבירים ללהבה גבוהה, ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח והרבה פלפל שחור ומטגנים כ-10 דקות, עד אשר הפטריות מוזהבות ואין נוזלים עודפים במחבת. מורידים מהאש ומקררים.
-
- 5. הרכבת המנה: מחלקים את הבצק ל-10 כדורים בקוטר 4-5 ס"מ.
-
- 6. משטחים את הבצק לעיגול בקוטר 10 ס"מ. ממלאים בכף גדושה של מילוי ומקפלים לחצי.
-
- 7. מהדקים היטב את הקצוות ומעבירים למגש עם נייר פרגמנט. ממשיכים עם יתר כדורי הבצק, ומניחים לרבע שעה להתפחה נוספת.
-
- 8. מחממים שמן לחום בינוני (165 מעלות, אם יש לכם מדחום). מטגנים 2-3 כיסונים בכל פעם (יותר מדי כיסונים בשמן, יגמרו לטמפרטורה שלו לרדת), כ3-4 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג. מגישים חם לצד שמנת חמוצה וחרדל או לצד מרק עוף