פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כופתה הודית

      תכירו את הכופתה - לביבה הודית מטוגנת בקארי עגבניות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קופתא של טאיזו (נמרוד סונדרס)
      קופתא של טאיזו (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-20 כופתאות:
      • לכופתאות:
      • 2-3 (1/2 ק"ג) תפוחי אדמה
      • 250 גרם גבינת ריקוטה קשה מפוררת/מוצרלה מפוררת
      • 250 גרם תרד קצוץ
      • חופן צימוקים
      • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
      • 1 כף צ'ילי ירוק קצוץ
      • 1 כף מלח
      • 2 כפות סוכר לבן
      • 1 כפית זרעי כמון קלוי וכתוש
      • 1 כפית זרעי שומר קלוי כתוש
      • 2 כפות קורנפלור
      • לבלילת הציפוי:
      • 1/2 כוס (140 גרם) קמח חומוס
      • 1/2 כוס תרד קצוץ
      • 1 כפית כורכום
      • 1 כפית מלח
      • 1/4 2 (300 מ"ל) כוסות מים
      • לקארי עגבניות:
      • 250 גרם חמאה
      • 1/2 כפית זרעי חילבה
      • 1 כפית גדושה גראם מסאלה (ניתן לרכוש בחנויות התבלינים)
      • 1 כפית גדושה אבקת קארי הודי (ניתן לרכוש בחנויות התבלינים)
      • 5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
      • 1/2 1 כף חומץ תפוחים
      • 1 כף מלח דק
      • 1 כפית שאטה גרוס
      • 3 כפות סוכר חום

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת הכופתה: קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומבשלים כ-25 דקות. מסננים את המים, ומועכים אותם לפירה. מוסיפים את שאר המצרכים של הכופתאות, מערבבים וקורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג.
      • 2. ציפוי הכופתאות: מניחים את המרכיבים היבשים והתרד בקערה, מוסיפים את המים תוך כדי טריפה ומניחים למסה לעמוד כעשר דקות. אמור להתקבל מרקם הדומה לטמפורה יפנית, כלומר סמיך ונוזלי. אם המסה דלילה מדי, יש להוסיף עוד קצת קמח חומוס. אם היא סמיכה מדי, יש להוסיף מעט מים.
      • 3. הכנת הקארי: מניחים סיר על אש בינונית, ומוסיפים את החמאה. ברגע שהיא נמסה, מוסיפים את זרעי החילבה, ומטגנים כדקה עד שהם מזהיבים. מוסיפים את גראם מסאלה ואבקת הקארי, ומטגנים כדקה נוספת.
      • 4. מוסיפים את יתר המרכיבים של הקארי, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה. מבשלים כחצי שעה. בסוף הבישול, טוחנים את הקארי לרוטב חלק בעזרת בלנדר מוט.
      • 5. הרכבת המנה: טובלים את הכדורים בבלילת הציפוי, ומטגנים בשמן עמוק עד קבלת גוון חום-זהוב.
      • 6. מניחים מעט מרוטב הקארי החם בתחתית הצלחת, ומניחים את הכדורים המטוגנים מעל.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -