מלאי כופתה
המתכון באדיבות מסעדת אינדירה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- גבינת אודרה (ניתן להשתמש בכל סוגי הגבינות למעט הגבינות המלוחות)
- כוס קמח מנופה
- 2 תפוחי אדמה עשויים כמחית
- שמן לטיגון
- לרוטב-
- 3 כפות שמן
- 400 מיל' חלב
- 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
- כפית כורכום
- 2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים דק
- מלח לפי הטעם
- כף של קשיו טחון
- 2-3 כפיות חלב
- כפית סוכר
- חצי כוס מיקס פירות יבשים טחונים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הגבינה עם מחית תפוחי האדמה וכף קמח.
- 2. יוצרים כדורים בינוניים ומצפים אותם בקמח.
- 3. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד לקבלת צבע חום זהוב.
- 4. מכינים את הרוטב- מטגנים במחבת את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מתבלים בכורכום ומוסיפים את הפלפלים הירוקים, מוסיפים את העגבניות ומטגנים היטב. מוסיפים את החלב לתערובת ומביאים לרתיחה. מערבבים מפעם לפעם. מבשלים 5-7 דקות.
- 5. מוסיפים את הכדורים ומביאים שוב לרתיחה למשך שתי דקות.