פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פסטייה מרוקאית חגיגית

      פסטייה מרוקאית מתקתקה, במילוי חגיגי של פרגיות עסיסיות, פירות יבשים ופיצוחים

      19 מדרגים / 3.5 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • ל-8-10 מנות:
      • 750 גרם פרגיות קצוצות
      • 1/4 כוס שמן קנולה
      • 2 בצלים פרוסים דק
      • מעט מלח
      • מעט פלפל שחור
      • 1/2 כוס צימוקים
      • 10 מישמשים מיובשים קצוצים (אפשר להמיר בפירות יבשים אחרים שאוהבים)
      • כפית קינמון
      • דפי פילו שהופשרו לפי ההוראות על האריזה
      • תרסיס שמן
      • להגשה:
      • 1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
      • 1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקלויים
      • מעט דבש
      • אבקת סוכר
      • קינמון
      • עלי נענע

      אופן ההכנה

      • 1. במחבת כבדה, מחממים שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים היטב. מוסיפים את הפרגית למחבת ל-4-5 דקות נוספות.
      • 2. מוסיפים משמשים, צימוקים וקינמון מערבבים ומבשלים עוד כדקה.
      • 3. לוקחים דף פילו, מקפלים לשניים. מרססים בשמן (פחות מחצי כפית). מניחים כף מהמילוי בשליש התחתון של הבצק. מקפלים כמו מעטפה ומגלגלים. בסיטם הגלגול מניחים את הפסטיות על נייר אפייה ומרססים במעט שמן. אם רוצים להקפיא את הבצק ולהשתמש במועד מאוחר יותר רצוי לחכות שהמלית תתקרר ורק אז להניח אותה על דפי הפילו.
      • 4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200-220 מעלות כ-7-10 דקות עד השחמה יפה.
      • 5. מגישים: מפזרים פיסטוקים. מעל מניחים את הפסטיות. מוזגים דבש, בוזקים אבקת סוכר, קינמון, פיסטוקים קלויים, שקדים, מקשטים בכמה עלי נענע.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -