וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטייה מרוקאית חגיגית

פסטייה מרוקאית מתקתקה, במילוי חגיגי של פרגיות עסיסיות, פירות יבשים ופיצוחים

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-8-10 מנות:
  • 750 גרם פרגיות קצוצות
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 10 מישמשים מיובשים קצוצים (אפשר להמיר בפירות יבשים אחרים שאוהבים)
  • כפית קינמון
  • דפי פילו שהופשרו לפי ההוראות על האריזה
  • תרסיס שמן
  • להגשה:
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
  • 1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקלויים
  • מעט דבש
  • אבקת סוכר
  • קינמון
  • עלי נענע

אופן ההכנה

  • 1. במחבת כבדה, מחממים שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים היטב. מוסיפים את הפרגית למחבת ל-4-5 דקות נוספות.
  • 2. מוסיפים משמשים, צימוקים וקינמון מערבבים ומבשלים עוד כדקה.
  • 3. לוקחים דף פילו, מקפלים לשניים. מרססים בשמן (פחות מחצי כפית). מניחים כף מהמילוי בשליש התחתון של הבצק. מקפלים כמו מעטפה ומגלגלים. בסיטם הגלגול מניחים את הפסטיות על נייר אפייה ומרססים במעט שמן. אם רוצים להקפיא את הבצק ולהשתמש במועד מאוחר יותר רצוי לחכות שהמלית תתקרר ורק אז להניח אותה על דפי הפילו.
  • 4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200-220 מעלות כ-7-10 דקות עד השחמה יפה.
  • 5. מגישים: מפזרים פיסטוקים. מעל מניחים את הפסטיות. מוזגים דבש, בוזקים אבקת סוכר, קינמון, פיסטוקים קלויים, שקדים, מקשטים בכמה עלי נענע.
  • מתכון קל ומהיר לארוחת ראש השנה: פסטייה מרוקאית

  • פסטייה פסייה

  • טנזייה פירות יבשים

  • פסטייה פרגית, שקדים, צימוקים וקרם בטטה

  • אוזני המן במילוי תפוחי אדמה

  • מאפה פילו עם תרד וגבינות

  • פטאייר

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

  • טורטיות ממולאות תפוחי אדמה ובשר

  • בורקס בשר

  • לזניה קולורבי (ללא גלוטן)

  • לחמניות עם כרובית

  • סקונס פירות יער ושוקולד לבן

  • מופלטה קלה להכנה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully