פסטייה מרוקאית חגיגית

פסטייה מרוקאית מתקתקה, במילוי חגיגי של פרגיות עסיסיות, פירות יבשים ופיצוחים

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-8-10 מנות:
  • 750 גרם פרגיות קצוצות
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 10 מישמשים מיובשים קצוצים (אפשר להמיר בפירות יבשים אחרים שאוהבים)
  • כפית קינמון
  • דפי פילו שהופשרו לפי ההוראות על האריזה
  • תרסיס שמן
  • להגשה:
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
  • 1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקלויים
  • מעט דבש
  • אבקת סוכר
  • קינמון
  • עלי נענע

אופן ההכנה

  • 1. במחבת כבדה, מחממים שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים היטב. מוסיפים את הפרגית למחבת ל-4-5 דקות נוספות.
  • 2. מוסיפים משמשים, צימוקים וקינמון מערבבים ומבשלים עוד כדקה.
  • 3. לוקחים דף פילו, מקפלים לשניים. מרססים בשמן (פחות מחצי כפית). מניחים כף מהמילוי בשליש התחתון של הבצק. מקפלים כמו מעטפה ומגלגלים. בסיטם הגלגול מניחים את הפסטיות על נייר אפייה ומרססים במעט שמן. אם רוצים להקפיא את הבצק ולהשתמש במועד מאוחר יותר רצוי לחכות שהמלית תתקרר ורק אז להניח אותה על דפי הפילו.
  • 4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200-220 מעלות כ-7-10 דקות עד השחמה יפה.
  • 5. מגישים: מפזרים פיסטוקים. מעל מניחים את הפסטיות. מוזגים דבש, בוזקים אבקת סוכר, קינמון, פיסטוקים קלויים, שקדים, מקשטים בכמה עלי נענע.
  • מתכון קל ומהיר לארוחת ראש השנה: פסטייה מרוקאית

  • פסטייה פסייה

  • טנזייה פירות יבשים

  • פסטייה פרגית, שקדים, צימוקים וקרם בטטה

  • פיתות ממולאות: מתכון לפיתה במילוי תרד ובצל

  • סינבון טחינה סילאן

  • פוקצ'ה ענבים ותאנים

  • לחמניות באן

  • פאי עוף מהיר

  • פיצה לבנה עם תפוחי אדמה

  • קיש תרד וגבינה מלוחה

  • מקלות גבינה מבצק עלים

  • בייגל שומשום ממולא גבינות ופלפלים

  • מתכון סקונס צ'דר וזעתר במילוי לאבנה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully