מתכונים חמים

עוגת שושנים שוקולד

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מתכון מאת: קונדיטורית לחם טאטי, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

עוגת שושנים של לחם טאטי

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק שמרים:
  • 220 גרם (½1 כוסות + כף) קמח
  • 80 מ"ל (⅓כוס) חלב
  • 1 ביצה מס' 2 + 1 חלמון
  • 50 גרם (¼ כוס) סוכר
  • 15 גרם שמרים טריים
  • קורט מלח
  • 80 גרם חמאה
  • למלית שוקולד:
  • 200 גרם ממרח שוקולד
  • 100 גרם ממרח תמרים
  • 35 גרם (¼ כוס) אבקת קקאו כהה מנופה
  • 10 מ"ל (1 כף) ברנדי
  • 50 גרם (¼ כוס) שוקולד צ'יפס
  • לסירופ סוכר:
  • 100 מ"ל (½ כוס פחות כף וחצי) מים
  • 100 גרם (½ כוס) סוכר
  • מעט תמצית וניל
  • להברשה:
  • ביצה טרופה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: לשים את כל חומרי הבצק למעט החמאה כ-5 דקות במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות, עד שהבצק חלק. מכסים ומעבירים ללילה במקרר.
  • 2. מכינים את מלית השוקולד: מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס.
  • 3. ממלאים ואופים: מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ ס"מ.
  • 4. מורחים על הבצק את מלית השוקולד, מפזרים שוקולד צ'יפס ומגלגלים לגליל.
  • 5. פורסים לפרוסות ברוחב 4-5 ס"מ ומקפלים את הצד הפתוח של הבצק אל תחתיתו.
  • 6. מסדרים את השושנים בתבנית ומתפיחים בטמפ' החדר כשעה.
  • 7. מחממים תנור ל-170 מעלות, מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים 25-30 דקות.
  • 8. מכינים סירופ סוכר: שמים את כל החומרים בסיר ומרתיחים. ממשיכים לבשל כ-3 דקות נוספות. לאחר אפיית העוגה מברישים אותה בסירופ סוכר בעודה חמה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully