וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שמרים ריקוטה

מתכון של השף-קונדיטור נועם בבילה מ"לחם טאטי".

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת שמרים ריקוטה של לחם טאטי.
עוגת שמרים ריקוטה של לחם טאטי

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 150 מ"ל חלב
  • 1/2 חבילה שמרים טריים (20 גרם)
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 400 גרם קמח
  • 40 גרם סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם חמאה לקיפולים
  • אבקת סוכר
  • למילוי ריקוטה:
  • 500 גרם גבינת ריקוטה (5% שומן)
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאה רכה מאוד
  • 40 גרם קמח
  • גרידה מלימון אחיד
  • כף תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: לשים את כל חומרי הבצק (למעט החמאה לקיפולים) עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים למשך 3 שעות (מינימום) במקרר.
  • 3. מרדדים את הבצק למלבן שווה בגודלו בעובי 5-6 מ"מ. מציבים במרכזו את החמאה.
  • 4. מקפלים את שני קצוות הבצק למרכז ויוצרים מעטפה באופן שבו החמאה תהיה מוצבת במרכז הבצק.
  • 5. מרדדים את "המעטפה" באמצעות מערוך מקומח למלבן בעובי 4 מ"מ (כדאי לקמח את שולחן העבודה והמערוך כדי שהבצק לא יידבק למשטח העבודה).
  • 6. מחלקים את המלבן ל-3 חלקים, בכל חלק מקפלים את הבצק לאמצע ואת הקצה השני מקפלים מעליו, עד להיווצרות מעטפת בעלת 3 שכבות בצק.
  • 7. מקררים את המעטפת במקרר למשך שעה לפחות.
  • 8. מוציא את הבצק וחוזרים על פעולת הקיפול 3 פעמים. בין כל קיפול נותנים לבצק לנוח למשך חצי שעה לפחות במקרר.
  • 9. מכינים את מילוי הריקוטה: מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית ושומרים את התערובת בקירור.
  • 10. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ ומורחים את מילוי הריקוטה בשכבה אחידה. על המילוי ניתן לפזר צימוקים לבנים.
  • 11. מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לגלילים ברוחב 6-7 ס"מ.
  • 12. מסדרים את הגלילים בצורה שווה בתבנית סבתא (חור). כל עוגה צריכה להכיל 5-6 שושנים.
  • 13. מתפיחים את העוגה במשך 40-60 דקות בטמפרטורת החדר.
  • 14. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות ואופוים במשך 40-45 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
  • 15. מקררים בטמפרטורת החדר ובוזקים אבקת סוכר מעל העוגה.
  • 16. שומרים את העוגה בכלי אטום בטמפרטורת החדר, למשך יומיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully