- 1. מכינים את הבצק: לשים את כל חומרי הבצק (למעט החמאה לקיפולים) עד לקבלת בצק אחיד.
-
- 2. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים למשך 3 שעות (מינימום) במקרר.
-
- 3. מרדדים את הבצק למלבן שווה בגודלו בעובי 5-6 מ"מ. מציבים במרכזו את החמאה.
-
- 4. מקפלים את שני קצוות הבצק למרכז ויוצרים מעטפה באופן שבו החמאה תהיה מוצבת במרכז הבצק.
-
- 5. מרדדים את "המעטפה" באמצעות מערוך מקומח למלבן בעובי 4 מ"מ (כדאי לקמח את שולחן העבודה והמערוך כדי שהבצק לא יידבק למשטח העבודה).
-
- 6. מחלקים את המלבן ל-3 חלקים, בכל חלק מקפלים את הבצק לאמצע ואת הקצה השני מקפלים מעליו, עד להיווצרות מעטפת בעלת 3 שכבות בצק.
-
- 7. מקררים את המעטפת במקרר למשך שעה לפחות.
-
- 8. מוציא את הבצק וחוזרים על פעולת הקיפול 3 פעמים. בין כל קיפול נותנים לבצק לנוח למשך חצי שעה לפחות במקרר.
-
- 9. מכינים את מילוי הריקוטה: מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית ושומרים את התערובת בקירור.
-
- 10. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ ומורחים את מילוי הריקוטה בשכבה אחידה. על המילוי ניתן לפזר צימוקים לבנים.
-
- 11. מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לגלילים ברוחב 6-7 ס"מ.
-
- 12. מסדרים את הגלילים בצורה שווה בתבנית סבתא (חור). כל עוגה צריכה להכיל 5-6 שושנים.
-
- 13. מתפיחים את העוגה במשך 40-60 דקות בטמפרטורת החדר.
-
- 14. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות ואופוים במשך 40-45 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
-
- 15. מקררים בטמפרטורת החדר ובוזקים אבקת סוכר מעל העוגה.
-
- 16. שומרים את העוגה בכלי אטום בטמפרטורת החדר, למשך יומיים.